De Tweewegen sluit af mét ouders

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

WIERINGERWAARD - ‘Vanuit een boek zonder tekst de wereld en elkaar leren kennen’. Dat was de insteek van het leerkrachtenteam van basisschool De Tweewegen. De afgelopen weken hebben alle leerlingen van deze school gewerkt aan het thema ‘De gele ballon’. Op basis van het prentenboek van Charlotte Dematons waren er in iedere groep tal van leerzame activiteiten te doen.

“Dit prentenboek heeft geen tekst, maar is zeer rijkelijk geïllustreerd. Op iedere pagina is een gele ballon, een blauwe auto, een boef en een fakir terug te vinden,” vertelt directeur Marjo Hoornsman. “Het boek bood iedere groep een startpunt met mogelijkheden om het te hebben over waar de gele ballon je naartoe brengt. Zo werkten de kleuters over hun eigen omgeving, groep 3 over Nederland, groep 4-5 over Nederlandse provincies en Australië, groep 5-6 ging dieper in op verschillende klimaten, groep 7 over Europa en groep 8 over de wereld en verschillende culturen.”

Say cheese

Voor de meivakantie heeft de school de leerlingen allemaal een gele ballon meegegeven en gevraagd om hiermee in de vakantie op de foto te gaan. Vanuit hun gezinnen zijn massaal foto’s gemaild. De hele gang hangt vol. “Zo kon ieder kind zijn of haar verhaal vertellen over de plek waar zij waren en wat zij gedaan hebben,” vult Marjo aan.

De school heeft nu ruim vijf jaar een samenwerking met de muziekvereniging van Wieringerwaard. “Zeker in tijden van online onderwijs, werden wij ons nog meer bewust van de meerwaarde van jezelf uitdrukken met behulp van muziek en beweging. Rekening houden met elkaar en taal leer je niet alleen van achter een scherm. Lichaamstaal kunnen interpreteren, woorden leren door ze te kunnen uitbeelden in de breedste zin van het woord, durven opstaan en je uit durven spreken, daarvoor moet je met elkaar zijn en van én met elkaar leren.”

Optredens

Voor de afsluiting van dit thema hebben alle ouders/verzorgers op 20 juni kunnen genieten van de muziek- en danspresentaties, die Angela Vriend van ‘In Beweging zijn’ en Tina Drijver als muziekdocent van onder andere muziekvereniging Wieringerwaard met de leerlingen hebben voorbereid en uitgevoerd. “Wat fijn dat dit weer kan en mag met elkaar. We hebben er weer een feestje van kunnen maken,” aldus juf Tina.

Afbeelding