Grensverleggend leuk paardensportspektakel

Algemeen
Voor iedereen een parcours.
Voor iedereen een parcours. (Foto: aangeleverd)

HIPPOLYTUSHOEF – Paardrijvereniging de Wironruiters uit Hippolytushoef houdt aanstaande 21 augustus een Cross4Joy. Onder leiding van bevlogen instructrice Kirsti Nap, zullen deze dag meerdere combinaties paarden of pony’s en hun ruiters, zich wagen aan meerdere crosshindernissen over het eigen terrein van de Wironruiters. Het beloofde lekkere weer en de mogelijkheid van het ontvangen van publiek, zullen de pret nog groter maken!

De Cross4Joy is een initiatief vanuit de eigen leden. Jessica Kooijman heeft in samenwerking met Kirsti Nap, vaste instructrice van de vereniging, toegewerkt naar een laagdrempelig evenement waar plezier met je paard voorop staat. Geen echte wedstrijd. Plezier hebben met elkaar en als toetje het parcours in zijn geheel rijden. De hindernissen kunnen in verschillende hoogtes genomen worden, zodat er altijd een mogelijkheid is om de hindernis te nemen. Er wordt ervoor gezorgd dat iedereen een parcours kan rijden wat bij hem of haar past. Elke combinatie gaat met een goed gevoel weer naar huis, dat is de doelstelling.

Greppels, hekken

De hindernissen zijn allemaal verschillend; er liggen boomstammen in verschillende diktes, een hindernis van banden. Er is een greppel, een muur en een bezembak. De paarden worden blootgesteld aan flink wat uitdaging. De een zal springen zonder te kijken, de ander zal eerst de hindernis van dichtbij bekijken. Het buitenterras zal open zijn voor publiek en vanaf hier hebben de bezoekers goed zicht op alles wat er gebeurd op het terrein. 

Sportakkoord

Deze trainingen vinden in de zomer plaats in het kader van de zomerboost. Dit is een initiatief vanuit sportservice waarvoor ook vergoedingen aangevraagd konden worden bij het sportakkoord. De Wironruiters heeft een mooie vergoeding toegekend gekregen om hindernissen van de realiseren. Dit heeft het evenement nog mooier gemaakt.

Deelnemen?

Er is nog mogelijkheid om deel te nemen aan de Cross4Joy op 21 augustus. Dit kan door een mail te sturen aan jbkooijman@hotmail.com. Onder vermelding van je naam, leeftijd, naam paard/pony en schofthoogte. Kosten €20,- per start (leden), €25,- per start (niet-leden) een tweede ronde €5,-. D

Kom je ook oefenen?