Taxeren: schatten uit je kast in Hoogwoud

Algemeen
De curiosamarkt.
De curiosamarkt. (Foto: aangeleverd)

HOOGWOUD -  Tijdens de curiosamarkt op maandag 10 april bij de museumboerderij kun je Hans van Kampen vinden. Hij is voorzitter van Boerderij- en Rijtuigenmuseum Vreeburg in Schagen en treedt met enige regelmaat op als taxateur. Hij is specialist op het gebied van gebruiksvoorwerpen, sieraden, schilderijen en religieuze voorwerpen.

Dit is dé kans om eindelijk eens aan de weet te komen of het van tante Bets gekregen schilderij inderdaad een echte is, of wat die antieke ketting waard is. Pak je bijzondere spulletjes in en neem ze op 10 april mee naar de museumboerderij. Belangstellenden moeten zich van tevoren aanmelden.

Aanmelden kan ook nog op de dag zelf, bij de kassa, maar dan loop je de kans dat er geen ruimte meer voor is. Om zoveel mogelijk belangstellenden aan de beurt te laten komen kunnen per persoon maximaal drie voorwerpen worden getaxeerd. De kosten van de taxatie zijn € 1,- per te taxeren voorwerp en dat betaal je op 10 april bij de kassa van de museumboerderij, tegelijk met de entree voor de markt en het museum.Op deze dag zijn ook een aantal dames van de vereniging Behoud West Fries Kostuum in en om het museum bezig met hum mooie handwerken van vroeger. Zij vertellen er graag over, ook over al het moois dat zij aan en om hebben.

Museumboerderij West-Frisia, Koningspade 31, Hoogwoud. Meer informatie en aanmelden via: liesbeth@museumboerderijwestfrisia.nl - 06-20545944 of esther.debest@museumboerderijwestfrisia.nl - tel. 0226-351431.