Hard werken met fantastisch resultaat in Hippo

Uitgaan
Ondernemersvereniging Wieringen.
Ondernemersvereniging Wieringen. (Foto: Vincent de Vries)

HIPPOLYTUSHOEF - Deze week is het zover, de Hippo Feestweek 2022. Met een last minute plan heeft de organisatie een compleet programma weten uit te rollen. Hollands Kroon heeft dit jaar een speciale pot samengesteld, de evenementen commissie heeft een plan opgezet, het plan ingediend en de gemeente heeft hierop ontzettend snel akkoord gegeven. Dit betekent dat het budget veel groter is geworden dan verwacht. Voor de organisatie is het twee weken hard werken geblazen. Weken waarin de Whatsapp-groep continu roodgloeiend stond, met als resultaat dat nu alles gerealiseerd is. 

Door Anne Smit

Sinds drie jaar heeft Hippolytushoef een Evenementen Comissie. Door hen is de Hippo Feestweek naar een hoger level gebracht. In de 19e en 20e eeuw stond Hippo ook wel bekend als klein Parijs vanwege de vele cafés en het uitgaansleven. De cafés zijn inmiddels beperkt, maar voor wie klein Parijs nog een beetje wil ondervinden is de Feestweek het geschikte moment. 

Ludieke motoren 

Voor een lange tijd heeft er jaarlijks op deze week oude motoren opgesteld gestaan. Dit jaar gaat dat net even anders, geen oude motoren meer, maar ludieke motoren. Alles met een motor en wielen dat bekijks uit heeft uit de regio staat van Hemelvaartsdag tot en met de maandag klaar om bekeken te worden. De organisatie heeft normaal gesproken een klein budget om te besteden aan deze Feestweek. Dankzij financiële steun vanuit Hollands Kroon hebben de vrijwilligers ervoor kunnen zorgen dat deze editie een groot succes zal worden. Lisanne Kossen, onderdeel van de organisatie vertelt: “Het is onwijs veel werk, maar omdat we samen een goed team zijn hebben we dit samen kunnen realiseren.”  Kossen vertelt dat vrijwilligers verzamelen erg lastig is, toch is het hen gelukt een groep van 20 neer te zetten. “We hebben deze week door heel het dorp een survival stormbanen parcours. Het is belangrijk dat overal iemand staat om alles in het geheel te houden. Vrijwilligers zijn echt nodig.”

Garantie op gezelligheid

Inwoners mochten ook hun stem laten horen door ideeën in te sturen. Deze heeft de organisatie gebundeld. “Het was natuurlijk erg kort dag, we hebben er een aantal punten uit proberen te halen. Daarbij zijn onze eigen ideeën ook losgebarsten. Samen hebben we iets wat tot de mogelijkheden behoord tot stand gebracht”, aldus Lisanne. Woensdag staat de kermis op het hoekje, dat begint om 14:00 uur. Donderdag start de dag met ludieke motoren, quads en auto’s. Om 11:00 begint het straatfestival “Hier heb je theater, muziek, steltenlopers, ballon blazers, handpoppen en een drag queen. Kortom, mensen die theater kunnen maken”, vertelt Lisanne. De bands die spelen komen allemaal uit de regio, het wordt een gevarieerde muzikale middag. Het Ringsteken wat vanuit Wironruiters komt start 14:00 uur. Lisanne garandeert dat het absoluut gezellig wordt. Bij de jaarmarkt van vrijdag verwachten zij een grote opkomst. De gehele markt wordt voorzien van een gezellige sfeer door een live muzikant. Heb je daarna nog zin om door te gaan? In café Arlette komt zanger Serge je nog een mooie avond bezorgen.

Roodgloeiende Whatsapp

Sensatie en muziek

Het meest trots is de organisatie op het survival stormbaan parcours. Lisanne vertelt: “Het hele dorp wordt vol gezet met grote opblaasbare survivalbanen. Denk bijvoorbeeld aan een ronddraaiend stier en een stormbaan. Het is groots, zeker geen lullige springkussens. Een bandje kost 6,- euro, daarbij zit een kermismuntje inbegrepen”. De inwoners zijn enthousiast als het gaat om de actief ondernemende organisatie. “Wij horen als organisatie vele positieve reacties, mensen zijn blij dat er weer wat georganiseerd wordt.” Naast feest en gezelligheid is er ook sensatie te beleven. Zaterdag demonstreert de brandweer verschillende spannende werkzaamheden. Hierna kunnen de kids door naar Petra Muziek en haar muzikale kindershow. De dag wordt afgesloten met een judo demonstratie. Voor Lisanne en de organisatie is het een drukke tijd met veel communicatie. “Het is hard werken, maar zo gaaf om dit samen te doen”, vertelt ze.

‘Zeker geen lullige springkussens’

De Feestweek sluit zondag af met het Pre Zomerfeest. Dit gaat vanuit Café Arlette. Voor kinderen staat er een springkussen en een terras. Er is voor een iedereen wat wils.