Politie zoekt getuigen overval Grote Beer in Hoorn

112-nieuws
De Volendammer stond met zijn auto op het parkeerterrein (zuidzijde) van de Grote Beer.
De Volendammer stond met zijn auto op het parkeerterrein (zuidzijde) van de Grote Beer. Foto: Google Street View

HOORN - Een 24-jarige Volendammer is maandagavond 18 maart rond 22.30 uur overvallen in zijn auto. Daarbij werd hij mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Twee verdachten zijn er met buit vandoor gegaan. De politie onderzoekt de overval en zoekt getuigen. 

De Volendammer stond met zijn auto op het parkeerterrein (zuidzijde) van de Grote Beer toen een man bij hem op de bijrijdersstoel kwam zitten. Deze man begon direct te slaan en dreigen met een vuurwapen. Een tweede man haalde hem uit de auto om de mishandeling buiten voort te zetten. Toen de Volendammer eigendommen had afgegeven, vertrokken de twee overvallers te voet in de noordelijke richting van de hoofdingang van het winkelcentrum aan de Grote Beer. Na de melding is gezocht naar de verdachten, maar niet gevonden. De recherche heeft deze zaak nu in onderzoek.

Het volgende signalement van de overvallers is bekend:

Verdachte 1: man, lichte huidskleur, ongeveer 1,70 meter lang, ongeveer 25-30 jaar oud, fors postuur, baardje, donkere kleding en een pet 

Verdachte 2: man, licht getinte huidskleur, ongeveer 1,90 meter lang, tussen de 20-30 jaar oud, slank postuur, donkere kleding en een pet

De recherche komt graag in contact met getuigen. Heb je iets gezien of gehoord? Of heb je andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie (onder vermelding van zaaksnummer 2024058446) via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook camerabeelden kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek.