Kinderboerderij de Waalrakkers in Hoorn zoekt vrijwilligers

Algemeen
Vrijwilliger Carla Hoekstra (l) en beheerder Sandra van den Brink.
Vrijwilliger Carla Hoekstra (l) en beheerder Sandra van den Brink. Foto: Theo Annes

HOORN - Kinderboerderij de Waalrakkers is al sinds de jaren zeventig te vinden in de Grote Waal in Hoorn. Schapen, geiten, kippen, cavia’s, konijnen, ratjes, pony’s, biggetjes en vogeltjes; hier komen alle dierenliefhebbers aan hun trekken. Natuurlijk kan de kinderboerderij niet zonder vrijwilligers. “Bovendien willen we graag meer activiteiten organiseren op de kinderenboerderij. En daar hebben we meer mensen voor nodig”, legt vrijwilligerscoördinator Carla Hoekstra uit.

“Of iemand nou één keer per maand of elke week wil komen helpen, we zijn blij met iedereen die zich in wil zetten voor onze kinderboerderij. We zijn op zoek naar mensen - vanaf achttien jaar - die in het weekend diensten van drie uur kunnen draaien. Een dienst van 10.00 tot 13.00 uur of eentje van 13.00 tot 16.00 uur. Het is belangrijk dat vrijwilligers zelfstandig kunnen werken en de verantwoordelijkheid aankunnen om de kinderboerderij te runnen. Eens per twee maanden hebben we op de dinsdagavond een teambespreking. Verder zorgen wij voor een inwerkprogramma en een duidelijke taakomschrijving.” Beheerder Sandra van den Brink: “Vrijwilligers mogen tijdens een dienst natuurlijk ook hun eigen kinderen meenemen. Die kunnen vast wel een handje helpen. Ook opa’s en oma’s die samen met hun kleinkinderen de dieren willen verzorgen, zijn van harte welkom!”

Wie mee wil helpen met de verzorging van de dieren (denk aan voeren, mesten en schoonmaken) en het ontvangen van bezoekers, kan contact opnemen met Carla via carla.hoekstra@quicknet.nl . Het adres van de kinderboerderij is Poolster 123, vlak bij winkelcentrum de Grote Beer. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina ‘kinderboerderij de Waalrakkers’.

Kom een langs bij kinderboerderij de Waalrakkers, Poolster 123 in Hoorn (vlak bij winkelcentrum de Grote Beer). Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina (kinderboerderij de Waalrakkers).