Lustrum Project Match2Work in Hoorn

Algemeen
Het project wordt voor de vijfde maal georganiseerd in de regio en is gebaseerd op een win-win voor zowel de opdrachtgevers als de docenten.
Het project wordt voor de vijfde maal georganiseerd in de regio en is gebaseerd op een win-win voor zowel de opdrachtgevers als de docenten. Foto: aangeleverd

HOORN - 34 deelnemende werkgevers waren dinsdag 21 september samen met 18 docenten te gast bij het Horizon College in Hoorn. Wat zij gemeen hebben is dat deze werkgevers graag hun kennis delen en daarbij benieuwd zijn naar meningen, ideeën van jongeren.

Bedrijven, gemeenten en andere organisaties hebben praktische opdrachten in de vorm van een casus geformuleerd en de docenten hebben geschikte casussen voor hun leerlingen of studenten uitgekozen. De vraag moet wel echt spelen binnen het bedrijf of binnen de instantie: geen verzonnen vraagstukken dus. De bedrijven zijn zo benaderd dat de casussen aansluiten bij elk leerdomein, vak, keuzedeel en opleiding. Denk aan marketing, marktonderzoek, Zorg en Welzijn, Technische producten, ICT-opdrachten, organiseren en vormgeving. Docenten krijgen een training waarbij zij met het lesmateriaal van ProDiCo dat aangeleverd wordt zo aan de slag kunnen met hun groep.

Het project wordt voor de vijfde maal georganiseerd in de regio en is gebaseerd op een win-win voor zowel de opdrachtgevers als de docenten. Het zijn dus echte vraagstukken die bij de opdrachtgever spelen. De docenten van SG De Dijk, Tabor d’Ampte, Horizon College, Martinuscollege en RSG Enkhuizen gaan met hun klassen tot het eindevent in december met de casussen aan de slag. Enkele leerlingen van OSG West-Friesland laten dit project aansluiten bij het Profielwerkstuk dat zijn moeten maken. Zij gaan voor het Dijklander Ziekenhuis, het Westfries Museum en het Oorlogsmuseum in Medemblik aan de slag. De leerlingen/studenten werken aan de oplossing, maken een afspraak met de opdrachtgever op locatie en presenteren samen op het eindevent het proces en de resultaten. Dit jaar dus de Matching waar 44 casussen werden besproken, gekozen en er druk afspraken werden gemaakt.

Het eind-event met alle deelnemers, bedrijven, overheid en ouders is vrijdag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur in het Martinuscollege in Grootebroek. Meer informatie over het Project Match2Work: www.projectmatch2work.nl of mail naar Sylvia Bakker (sylvia@prodico.nl).