Events in Hoorn tijdens Week tegen Racisme

Algemeen
Afbeelding
Foto: Pixabay

HOORN - Stichting We Promise presenteert tijdens de Week tegen Racisme - maandag 21 tot en met zondag 27 maart - verschillende events in Hoorn. Racisme is een maatschappelijk probleem waar wij gezamenlijk als maatschappij onze schouders onder moeten zetten met als doel een mooie en gelijkwaardige samenleving. Zover zijn wij helaas nog niet. Elke dag zijn er mensen die buitengesloten worden en met racisme te maken krijgen. Stichting We Promise vindt dat er open en eerlijke gesprekken over racisme gevoerd moeten worden en wil daarom deze week de dialoog aangaan.

Wat is racisme?

Woensdag 23 maart is het onderwerp van gesprek ‘Racisme: laten we het er over hebben’. Locatie: Wijkcentrum Kersenboogerd, Brederodegracht 1 in Hoorn. Inloop vanaf 19.30 uur, start programma om 20.00 uur. Dit event begint bij de basis. Wat is (institutioneel) racisme? Wat is het verschil tussen racisme en discriminatie? Hoe gaan we hierover in gesprek met elkaar om verandering teweeg te brengen? De avond wordt geleid door Sarita Bajnath. Sarita is trainer, spreker en motivator op het gebied van inclusie, diversiteit en dialoog.  

Etnisch profileren

Donderdag 24 maart begint om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in Vue (Westfriese Parkweg 3 in Hoorn) het event ‘Etnisch Profileren: wat is het en hoe gaan we het tegen?’ De middag begint met de docufilm ‘Verdacht’. Daarna vindt onder deskundige leiding van Dionne Abdoelhafiezkhan een aansluitend panelgesprek en Q&A plaats. Dionne is (onderzoeks)expert, consultant, coach en oprichter van IZI Solutions (IZI), een sociaal innovatiebureau dat (inter)nationaal bekend staat om kennis en kunde van maatschappelijke vraagstukken en het bereiken en activeren van (jong)volwassenen en etnisch-culturele en/of religieuze gemeenschappen. 

Avond tegen Racisme

Vrijdag 25 maart staat ‘Avond tegen Racisme: Podium voor Jongeren’ op het programma in Manifesto, Holenweg 14c in Hoorn. Aanvang 20.00 uur. Creatieve jonge talenten uit Hoorn nemen plaats op het podium om middels spoken word, rap, zang en theater een bijdrage te leveren aan de avond tegen racisme. Er volgt een verdiepend panelgesprek en er is ruimte voor een open-mic. 

Terugblik

Ten slotte zondag 27 maart. Dan begint om 19.00 uur het even ‘Aftertalk: hoe nu verder?’ plaats in Hotel Maria Kapel, Korte Achterstraat 2a in Hoorn. Een terugblik op de Week tegen Racisme. Wat is je opgevallen? Wat miste je en zou je graag terug willen zien? Hoe gaan we verder het jaar in? Met dit event wil We Promise samen met de bezoekers van de Week tegen Racisme brainstormen over nieuwe ideeën en mogelijkheden. 

De toegang tot de events is gratis. Kijk voor meer informatie op Facebook: We Promise.