Woensdagavondconcerten Grote Kerk in Hoorn

Algemeen
Beiaardier Monika Kazmierczak uit Polen verzorgt 17 augustus een concert.
Beiaardier Monika Kazmierczak uit Polen verzorgt 17 augustus een concert. Foto: aangeleverd

HOORN - Ook dit jaar worden in de zomer op zes woensdagavonden concerten gegeven vanaf de Grote Kerk. De stadsbeiaardier en vijf collega’s van hem gaan het carillon gaan bespelen. 

De concerten zijn telkens van 19.30 tot 20.30 uur en gratis te volgen. Er wordt een speciale luisterplek ingericht in de tuin van de bibliotheek aan de Wisselstraat in Hoorn. Daar wordt ook koffie/thee geserveerd en voor hen die dat willen ook nog wat sterkers.

De planning van de concerten is als volgt: woensdag 1 juni Janno den Engelsman, 15 juni Frits (carillon) en Freya (viool) Reynaert, 29 juni Wim Ruitenbeek, 13 juli Irina Riabchun (Oekraïne), 27 juli Kasia Piastowska (Duitsland) en 17 augustus Monika Kazmierczak (Polen).

Het tweede en vierde concert zijn bijzonder te noemen. De combinatie carillon en viool komt zelden voor, maar de Hoornse stadsbeiaardier en zijn dochter hebben dit eerder gedaan (maar nooit in Hoorn) en staan borg voor kwaliteit. Irina Riabchun laat ook muziek van haar geboorteland horen en dat wordt zeker speciaal.