Hoornse stichting Unu Pikin steunt bij wateroverlast Suriname

Algemeen
Op dit moment is het leven van de medewerkers extra moeilijk vanwege de ernstige wateroverlast.
Op dit moment is het leven van de medewerkers extra moeilijk vanwege de ernstige wateroverlast. Foto: aangeleverd

HOORN - Stichting Unu Pikin beheert een sociale werkplaats in Suriname die bijna twintig jaar geleden is opgericht door de familie Dekkers uit Hoorn. Er worden meubels gemaakt en fietsen gerepareerd. Nog steeds worden in Westfriesland goederen ingezameld voor de werkplaats, zoals fietsen, meubels en gereedschappen. Op dit moment is het leven van de medewerkers extra moeilijk vanwege de ernstige wateroverlast.

Unu Pikin is de enige sociale werkplaats in Paramaribo die arbeid en dagopvang biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. De twintig medewerkers ontvangen een kleine vergoeding en hebben een zinvolle dagbesteding. Door de jarenlange slechte economie, de coronapandemie en de recente wateroverlast hebben zij het extra moeilijk. Nu zijn de wegen onbegaanbaar waardoor zij het werk niet kunnen bereiken, en ook de werkplaats zelf heeft last van overstromingen, waardoor het werk stil komt te liggen en de inkomsten wegvallen.

Jurrian Dekkers, oprichter van Unu Pikin, is net terug van een bezoek aan Suriname. Zij vertelt: “Onze mensen hebben het moeilijk, maar doen hun best op het werk te komen. Ze zijn heel gemotiveerd en Unu Pikin is soms hun enige houvast.” De stichting heeft nu een inzamelingsactie voor houdbare levensmiddelen om pakketten te maken en donaties om de pakketten op te kunnen sturen. Ze kunnen elke bijdrage goed gebruiken. 

Stichting Unu Pikin, De Hulk 8, Hoorn, 0229-551615, NL08RABO0309986109.

Medewerkers halen in de regen de fietsen binnen.