Gezocht: culturele activiteiten voor Cultuurweek Hoorn

Algemeen
Kinderen enthousiast maken voor culturele activiteiten; dat is het doel van de Cultuurweek Hoorn.
Kinderen enthousiast maken voor culturele activiteiten; dat is het doel van de Cultuurweek Hoorn. Foto: aangeleverd

HOORN - Cultuuraanbieders in de Gemeente Hoorn kunnen hun aanbod voor de Cultuurweek Hoorn (van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 11 november) nu aanmelden. Een uitstekende manier om nieuwe leden te werven en kinderen enthousiast te maken voor culturele activiteiten. 

De Cultuurweek start na de herfstvakantie en duurt twee weken. Kinderen in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar kunnen twee weken lang gratis deelnemen aan allerlei culturele activiteiten bij Hoornse cultuuraanbieders. Zo kunnen zij kunnen op een laagdrempelige en toegankelijke manier kennismaken met cultuur.

Cultuuraanbieders kunnen één of meerdere eenmalige activiteiten aanbieden en op deze manier meedoen met dit project. Zij kunnen zich aanmelden bij Viènna Dekker via v.dekker@blauweschuit.nl . Het aanbod kan tot en met 16 september worden aangemeld. Cultuuraanbieders die eerdere edities hebben geparticipeerd hebben het aanmeldformulier reeds ontvangen. Het is de bedoeling om de activiteiten voor de deelnemers gratis aan te bieden. Om dit mogelijk te maken is er een activiteitenbudget beschikbaar vanuit de organisatie van de Cultuurweken. Eventuele kosten kunnen aanbieders aangeven bij het aanmelden van de activiteit. Alle aanbieders die zich hebben aangemeld ontvangen uiterlijk 22 september bericht van de Cultuurweek organisatie of zij kunnen deelnemen met al het aanbod in verband met de begroting van het project.

Vanaf eind september wordt de Cultuurweek actief gepromoot door middel van flyers op basisscholen, persberichten en sociale media. Vanaf 10 oktober kunnen kinderen en scholen zich inschrijven op www.hoornbeweegt.nl .De Cultuurweek wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn in samenwerking met Stichting Netwerk en De Blauwe Schuit.