Op goed geluk: de Duimenrace in Hoorn

Algemeen
Zo’n vijftien koppels gaan weer liftend een rondje om het IJsselmeer.
Zo’n vijftien koppels gaan weer liftend een rondje om het IJsselmeer. Foto: aangeleverd

HOORN - De dertiende editie van de Duimenrace vindt zaterdag 27 augustus plaats. Zo’n vijftien koppels gaan weer liftend een rondje om het IJsselmeer. Omdat het om welbekende redenen twee jaar niet door is gegaan, is dit jaar het thema: ‘Op goed geluk’. Er zijn weer leuke opdrachten bedacht die tijdens de race uitgevoerd moeten worden.

Ben je toe aan geweldige ervaring die je niet snel gaat vergeten? Zoek een maatje en meld je aan via de website www.duimenrace.nl. Op de site kun je ook een indruk krijgen van de vorige edities.

’s Ochtends vanaf 9.00 uur verzamelt iedereen zich in Swaf aan de Kerkstraat in Hoorn en om 10.00 uur klinkt het startschot en beginnen de koppels aan de liftrace. Kom vooral kijken en de deelnemers aanmoedigen!

Gedurende de dag kan de wedstrijd worden gevolgd vanuit Swaf. De foto’s en filmpjes die de deelnemers doorsturen worden vertoond in Swaf. Daarnaast worden de koppels via een track & trace-systeem live gevolgd. Hierdoor kun je precies zien waar de koppels zich bevinden en hoe hard ze gaan. Dit is enorm leuk om te zien en wordt ook altijd erg gewaardeerd door langslopend publiek.

Om 20.00 uur is de prijsuitreiking en bal na.