Inloophuis PISA in Hoorn vraagt jongeren om mee te denken

Algemeen
De jongerengroep vóór corona
De jongerengroep vóór corona Foto: aangeleverd

HOORN - Bij Inloophuis PISA aan de Draafsingel in Hoorn vindt vrijdagavond 14 oktober een speciale bijeenkomst plaats voor jongeren en jongvolwassenen. PISA organiseert een denktank om ideeën te verzamelen over hoe zij de bekendheid van de kinder- en jongerengroepen van PISA kan vergroten. Deze bijeenkomst is mogelijk dankzij steun van Rabo ClubSupport.

PISA is een centrum voor leven met en na kanker, en biedt laagdrempelige psychosociale steun en activiteiten voor alle leeftijden. Coördinator Susanne Dekkers: “Door corona, toen alles opeens online moest, zijn we het contact met de jongeren een beetje kwijtgeraakt. We organiseren deze denktank om te weten te komen wat jongeren willen en hoe we méér kinderen en jongeren kunnen informeren over PISA.”

Voor deze denktank worden jonge mensen uitgenodigd die als kind of tiener te maken hebben gehad met kanker in het gezin. Sommigen hebben bij PISA meegedaan met Kindertijd of Chill@PISA en kunnen vertellen over hun ervaringen. Anderen hadden deze steun niet. Misschien hadden zij dat toen niet nodig, of hadden ze de behoefte wel, maar wisten ze niet van het bestaan. Dekkers: “De impact die kanker in het gezin heeft, is gigantisch, en contact met leeftijdgenoten kan enorm helpen het beter te verwerken.” 

Ervaring met kanker is niet noodzakelijk, ook anderen die willen meedenken zijn van harte welkom op 14 oktober, van 19.30 tot 21. 00 uur in de villa van PISA, Draafsingel 59 in Hoorn. Aanmelden voor deze eenmalige denktank kan via een mail naar administratie@inloophuispisa.nl . Bellen of appen kan ook: 06-83703840 (Susanne).

Susanne Dekkers.