Samen op weg bij Inloophuis PISA in Hoorn

Algemeen
Ariëtte Mens (l) en Marleen Tijm in PISA.
Ariëtte Mens (l) en Marleen Tijm in PISA. Foto: aangeleverd

HOORN - Bij Inloophuis PISA in Hoorn start maandagochtend 3 oktober een programma van 7 weken voor mensen die na het vaak intensieve behandeltraject tegen kanker de behoefte hebben aan ondersteuning om het dagelijks leven weer op te pakken. In 7 weken gaan de deelnemers aan de hand van verschillende thema’s werken aan hun eigen situatie. Het programma wordt begeleid door ervaringsdeskundige Ariëtte Mens en ervaringsdeskundige en verpleegkundige Marleen Tijm.

De diagnose kanker betekent vaak het begin van een intensief traject. Gedurende deze ‘achtbaan’ van de eerste periode ligt de focus vaak op het ondergaan van de behandelingen zoals een operatie, bestraling of chemo-immunotherapie. Wanneer dat medische traject met een positief resultaat is doorlopen, hopen de meeste mensen de draad gewoon weer op te pakken. Maar soms loop je aan tegen wat het lichaam nog kan of zijn er vragen over wat belangrijk is in het leven.

De begeleiders Marleen Tijm en Ariëtte Mens hebben beiden ervaren hoe het is om ziek te zijn en na de behandelingen hun leven weer op te pakken. Toch staat hun ervaring niet centraal. De deelnemers gaan voor zichzelf aan de slag met het model van Positieve Gezondheid en met werkvormen van Mindfulness, er staat een creatieve activiteit op het programma en ook bewegen en voeding komen tijdens het programma aan bod.  Zo bekijken de deelnemers waar ze nu staan en waar ze naar toe willen.

De groepsgrootte is maximaal 6 deelnemers, kosten zijn 50 euro. De bijeenkomsten starten op maandag 3 oktober en zijn van 9.30 tot 12.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.inloophuispisa.nl, bel naar 0229-758531 of geef je naam en telefoonnummer door via administratie@inloophuispisa.nl .

Persoonlijke dagboeken van de deelnemers.