Stichting Netwerk in Hoorn start met ‘Voel je goed!’

Algemeen
'Voel je goed!' is een integrale aanpak voor volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal.
'Voel je goed!' is een integrale aanpak voor volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal. (Foto: Pixabay)

HOORN - Dit najaar start Stichting Netwerk in Hoorn ‘Voel je goed!’, een leefstijl interventie voor volwassenen die moeite hebben met taal. 

‘Voel je goed!’ is een integrale aanpak voor volwassenen, die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal. Het gaat om de combinatie van individuele eet- en beweegadviezen van een diëtist en groepslessen in gezondheidsvaardigheden (inclusief taalvaardigheden) van een getrainde taalvrijwilliger. Onder gezondheidsvaardigheden wordt verstaan: het vinden, begrijpen, beoordelen en toepassen van in dit geval informatie over gezond eten en bewegen. Het doel is allereerst het bereiken en behouden van een gezonder gevoel en gewicht. En in tweede instantie het doorgaan met nóg beter willen leren lezen, schrijven en/of rekenen. 

Stichting Lezen en Schrijven ondersteunt Stichting Netwerk met het stedelijk uitvoeren van dit landelijke programma, dat door het RIVM erkend is als succesvolle leefstijlinterventie bij laaggeletterden. Meer informatie: www.lezenenschrijven.nl/projectvoeljegoed.

Mensen die willen werken aan een gezonder gewicht en moeite hebben met taal (maar wel aanspreekbaar zijn in het Nederlands), worden van harte uitgenodigd om mee te doen! Zij krijgen eet- en beweegadviezen van een diëtist van Dieet Compleet. Daarnaast leren zij informatie over gezonder eten en meer bewegen beter verwerken onder leiding van een getrainde vrijwilliger van Stichting Netwerk, in groepjes van circa zes personen in de buurt.

Het gaat om dertig wekelijkse lessen in de wijkcentra in de Grote Waal, Kersenboogerd en Risdam-Noord. Aanmelden? Mail of bel Nanda Leeuw: n.leeuw@netwerkhoorn.nl of 0229-855700.