Kerstconcert Bamestra Nova in Zwaag

Algemeen
Vocaal ensemble Bamestra Nova geeft in december twee kerstconcerten in Zwaag en Grootebroek.
Vocaal ensemble Bamestra Nova geeft in december twee kerstconcerten in Zwaag en Grootebroek. Foto: aangeleverd

ZWAAG - Vocaal ensemble Bamestra Nova geeft zondag 11 december om 15.00 uur een kerstconcert in de Dorpskerk aan de Kerkelaan 8 in Zwaag.

Hoofdwerk tijdens het concert is het Magnificat van Johann Sebastian Bach. Dit werk bestaat uit twaalf delen. Sommige delen worden door het gehele ensemble gezongen, maar er zijn ook delen die solistisch of in duet gezongen worden. Op eerste kerstdag 1723 werd dit werk na de Vespers in het Latijn opgevoerd. In Bach’s tijd werd het Magnificat na de vespers op zaterdagen en zondagen gezongen in het Duits. Alleen op de belangrijkste kerkelijke feestdagen werd het werk in het Latijn gezongen. 

Het ensemble zingt de Latijnse versie van het Magnificat. Naast het Magnificat krijgt het publiek een afwisselend geheel van kerstliederen te horen uit vele landen, met zowel moderne als traditionele stukken. Het ensemble dat in de Beemster is opgericht bestaat uit elf geschoolde zangers uit de Kop van Noord-Holland en bestaat in wisselende samenstelling inmiddels zo’n dertig jaar. De muzikale leiding en de begeleiding is in handen van Jean-Luc Vriend. Bamestra Nova bestaat uit: sopranen Jenneke Oomen, Nicoline Sijpheer, Bianca de Heer, Cobi de Bruijn, alten Mariette van Berkum en Monika Wolters, tenoren Nico Bakker en Bart Vervaat, bassen Hans van Niekerk, Peter Glim en Fred Jansen.

Kaarten zijn te bestellen via www.bamestranova.nl . Ook aan de kerk zijn kaarten verkrijgbaar (contant betalen en zo lang de voorraad strekt).