Bekende Westfriezen zetten zich tijdens Lock-Up in voor Inloophuis Pisa

Algemeen
Negen ondernemers, managers en bestuurders uit Westfriesland laten zich opsluiten om fondsen te werven voor Inloophuis Pisa.
Negen ondernemers, managers en bestuurders uit Westfriesland laten zich opsluiten om fondsen te werven voor Inloophuis Pisa. Foto: aangeleverd

HOORN - Inloophuis Pisa organiseert donderdag 2 februari, kort voor Wereldkankerdag (4 februari), voor de derde maal de zogenaamde Lock-Up. Negen bekende Westfriezen laten zich tijdens de Lock-Up opsluiten voor Pisa in Hoorn. Hetzij in het inloophuis aan de Draafsingel, hetzij in hun eigen huis of bedrijf, om vanuit daar fondsen te werven voor Pisa. 

Centra voor leven met en na kanker zoals Pisa richten zich op kwaliteit van leven van mensen geraakt door kanker. Het inloophuis is een onmisbare plek. Daar waar het ziekenhuis zich richt op het fysieke herstel, zorgt het inloophuis voor de emotionele nazorg.

Het is wederom een buitengewone en zeer betrokken groep mensen die zich gaat inspannen voor Pisa. Tot de groep van negen behoren oud-wethouder van Opmeer Rabella Wiersma - de Faria, directeur/eigenaar van de Stijl makelaardij Mariska Appelman, Danny van Soelen van House of Answers, Eigenaar van Bas Koeten Racing b.v. en tevens voorzitter Stichting Energie neutrale Bedrijventerreinen, Ruben Kuin, Global Head of Vegetables Seed bij multinational Syngenta, Ramon Rinkel van Grando Keukens en Badkamers, Pieter van Osch, Founder en CEO van Scaleupforimpact, Willem Kluft ex-voorzitter van vv Always Forward en projectleider bouw Qbuild en als laatste Ingrid Miggelenbrink, HR-professional, eigenaar van IM4HR en tevens bestuurslid van Inloophuis Pisa.

Bestuursvoorzitter Marjolijn Dölle: “Kanker is een ziekte die veel angst en onzekerheid met zich meebrengt. Pisa is een warm huis waar je je welkom voelt, waar je een luisterend oor vindt, waar je lotgenoten treft of waar je gewoon even kunt zijn en niets hoeft. Dat is ontzettend belangrijk. Om te kunnen voortbestaan zijn wij als stichting vooral afhankelijk van donateurs, fondsen, subsidies en giften. De Lock-Up is een van de manieren om te zorgen dat we voldoende middelen verwerven. Wij zijn de deelnemers op voorhand ontzettend dankbaar voor hun inzet hiervoor.”

Willem Kluft, ex-voorzitter van vv Always Forward en projectleider bouw Qbuild, is een van de deelnemers.