Hoornse basisscholen bereiden zich voor op Cha Cha Cup

Cultuur
De finale van de Cha Cha Cup 2023 werd gewonnen door de Roald Dahl school.
De finale van de Cha Cha Cup 2023 werd gewonnen door de Roald Dahl school. Foto: aangeleverd

HOORN - Op de Hoornse basisscholen wordt druk geoefend op de cha cha. In drie danslessen leren de leerlingen de basis van de cha cha: een snelle Latin dans die je samen met een dansmaatje danst. Tijdens Heel Hoorn Danst op zondag 24 maart in Schouwburg Het Park nemen de scholen het vervolgens tegen elkaar op in de finale. Wie zijn de beste cha cha dansers? En welke school volgt de Roald Dahl school op en wint dit jaar de Cha Cha Cup? 

Cha Cha Cup Hoorn is een initiatief van dansschool Double V om kinderen in aanraking te laten komen met bewegen op muziek. Vrijwilligers van Double V leren honderden leerlingen uit groep 7 en 8 de basis van de cha cha in de gymles of buitenschools bij de dansschool, waarbij plezier, teamspirit en samen succes ervaren voorop staan. Tijdens Heel Hoorn Danst gaan de finalisten van alle scholen vervolgens de competitie met elkaar aan op het grote podium van de schouwburg. Het belooft weer een groot dansspektakel te worden met het aanstormend Cha Cha Cup talent en spectaculaire shows van organisator Double V, bekend van hun Latin formatieteam die afgelopen december nog een achtste plaats wist te behalen op het Wereldkampioenschap in Hongkong. 

Ook leerlingen die op school nog geen Cha Cha Cup les krijgen kunnen meedansen met de finale tijdens Heel Hoorn Danst op 24 maart. Op 12, 13, 19 en 20 maart worden er kosteloze Cha Cha Cup oefenlessen georganiseerd waar alle leerlingen uit groep 7 en 8 aan mee mogen doen ter voorbereiding op de finale. Inschrijven kan via www.heelhoorndanst.nl .

Kaarten voor Heel Hoorn Danst met de finale van de Cha Cha Cup op zondagmiddag 24 maart om 13.30 uur zijn verkrijgbaar via www.heelhoorndanst.nl .