Orchideeënwandeling in natuurpark Blokweer in Blokker

Nieuws
Wandelend ontdekken de deelnemers de talrijke orchideeën.
Wandelend ontdekken de deelnemers de talrijke orchideeën. Foto: Hans Smink/Mieke Brouwer

BLOKKER - Iedereen die geïnteresseerd is in wilde orchissen, kan zondag 4 juni in het natuurpark Blokweer op pad met natuurparkkenner Hans Timmerman. Wandelend ontdekken de deelnemers de talrijke orchideeën van dit gebied dat ecologisch wordt beheerd.

Op de ecologische oevers van het natuurpark staan duizenden pareltjes te pronken. Bij het bekijken van de orchissen in het park kunnen deelnemers goed zien welke omstandigheden er nodig zijn om deze bijzondere plant te laten floreren. Hans Timmerman kan daar als geen ander uitleg over geven.
Hou rekening met voor het weer geschikte kleding. Omdat het op sommige plekken in het park nat kan zijn, zijn goede waterdichte schoenen een must!
De orchideeënwandeling start zondag 4 juni om 14.00 uur bij het bezoekerscentrum van MAK Blokweer, Kloosterhout 1-2 in Blokker. De wandeling duurt circa twee uur. Rond 16.00 uur eindigt de wandeling weer bij het startpunt. Deelname kost 5,50 euro per persoon. Dit is inclusief koffie of thee na afloop van de wandeling. Aanmelden kan via de website van MAK Blokweer: www.mak-blokweer.nl .