Opmerkelijke vondst bij Dromehof in Zwaag: ‘Lag gewoon tussen de schroefjes en boutjes’

Nieuws
Dit alarmpistool werd gevonden door medewerkers van Dromehof, tussen oude gereedschapsspullen.
Dit alarmpistool werd gevonden door medewerkers van Dromehof, tussen oude gereedschapsspullen. (Foto: aangeleverd)

ZWAAG - Bij Kringloopwinkel Dromehof in Zwaag worden regelmatig bijzondere vondsten gedaan. Vanmorgen was het weer raak. “Tussen het gereedschap in een oude gereedschapskar vonden we iets dat behoorlijk veel weg had van een echt pistool. Nu zien wij wel vaker gekke dingen, maar zoiets als dit zie je zeker niet dagelijks”, vertelt Entenie Kleerekoper van Stichting Dromehof. “Omdat het er uitzag als een echt wapen, hebben we vanmorgen de politie gebeld. Die kwamen langs en zagen meteen wat het was.”

Het bleek om een alarmpistool te gaan en dat lijkt verdacht veel op een echt vuurwapen. Het verschil tussen een echt vuurwapen en een alarmpistool is dat er bij een vuurwapen iets wordt afgevuurd (kogel) terwijl een alarmpistool alleen een luide knal veroorzaakt. De knal van een alarmpistool lijkt wel op die van een echt vuurwapen. “De politie adviseerde ons om dit zeker niet in de winkel te leggen en te verkopen. Dus hebben ze het pistool meegenomen. Als je er geen verstand van hebt, kun je denken dat het om een echt wapen gaat. Wij zijn blij dat de politie het ding heeft meegenomen, want dan zijn wij er maar vanaf. Hoe dit nou tussen het gereedschap terecht is gekomen? Ik heb geen idee, maar iemand bewaarde ‘m blijkbaar tussen z’n schroefjes en boutjes.” 

Gebitjes en gebruikt ondergoed

Bij Dromehof duiken wel vaker gekke dingen op. “Wat we best wel vaak tegenkomen zijn gebitjes”, lacht Entenie. “Dan ben je een doos met spullen aan het uitpakken en dan zit je ineens met je handen tussen een paar kiezen en heb je zomaar een gebit in je handen. Gebruikt ondergoed hebben we hier ook al regelmatig gezien, heel smerig. Matrassen die helemaal bruin zijn van de viezigheid; ook die laten mensen gerust hier achter. Lekker makkelijk, want dan hoeven ze niet naar de stort te rijden. Vervolgens moeten wíj dat dus doen, maar dat kost ons dus geld. Dus bij deze: spullen zijn welkom, maar geen afval.”

Kringloopwinkel Dromehof aan De Oude Veiling 22 in Zwaag is ook eerste en tweede paasdag geopend. Meer informatie: www.dromehof.nl .