Zwemvereniging INO in Hoorn haalt ruim 8200 euro op voor KiKa

Nieuws
Peter Beerse rijkt de cheque uit met de tussenstand aan familie Sijm.
Peter Beerse rijkt de cheque uit met de tussenstand aan familie Sijm. Foto: aangeleverd

HOORN - Twaalf teams en in totaal 85 zwemmers zijn afgelopen vrijdag het water ingedoken voor een nobel doel: geld inzamelen voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Met een indrukwekkende zwemmarathon van zes uur lang hebben de zwemmers niet alleen hun uithoudingsvermogen getest, maar ook hun solidariteit met kinderen die vechten tegen kanker. Het resultaat? Een opbrengst van ruim 8200 euro voor dit belangrijke goede doel.

Het initiatief om een zwemmarathon te organiseren voor KiKa toont de betrokkenheid en het medeleven van Zwemvereniging INO bij kinderen die getroffen zijn door kanker. KiKa zet zich in voor het vinden van betere behandelingen en genezingen voor kinderkanker. Door middel van onderzoek en steun aan gezinnen draagt KiKa bij aan een hoopvolle toekomst voor kinderen met kanker.

Met de steun van familie, vrienden, sponsors en de lokale gemeenschap doken de zwemmers vol enthousiasme het water in. Gedurende zes uur zwommen de deelnemers onvermoeibaar door, met het besef dat elke slag bijdraagt aan het welzijn van kinderen die vechten tegen deze vreselijke ziekte. In totaal zijn in zwembad De Waterhoorn 8307 banen van 25 meter gezwommen. Dit leverde een gezwommen afstand op van net geen 208 kilometer.

De voorzitter van Zwemvereniging INO, Peter Beerse, uitte zijn dankbaarheid aan alle betrokkenen: “Wij zijn ontzettend trots op de inzet van de zwemmers en de steun die we hebben ontvangen. Samen hebben we een significant bedrag opgehaald voor KiKa.”

Ook een keer meezwemmen tijdens een training van zwemvereniging INO? Kijk voor meer informatie op www.zvino.nl .