Gemeente Koggenland zoekt vrijwilliger en sporter van het jaar

Algemeen
Wie wordt er Sporter van het jaar en in welke sport is dat dan?
Wie wordt er Sporter van het jaar en in welke sport is dat dan? (Foto: Ivana Jurašinovic / Pixabay)

Jaarlijks zet de gemeente Koggenland bijzondere sporters en vrijwilligers in het zonnetje, tijdens de verkiezing van de sporter en vrijwilliger van het jaar. De gemeente roept inwoners op om mensen te nomineren. Welke Koggenlander zet zich extra in als vrijwilliger of heeft dit jaar op sportief gebied iets bijzonders gepresteerd?

Vrijwilligers worden ook wel de onzichtbare helden van de samenleving genoemd. Vaak op de achtergrond, zetten zij zich belangeloos in voor anderen. Dit is van onschatbare waarde. Door het uitreiken van de onderscheiding ‘Vrijwilliger van het jaar’ toont de gemeente haar waardering voor die inzet.

“De initiatieven en bijdragen van jongeren zijn van groot belang voor onze gemeenschap en de toekomst. Wij zetten een jonge vrijwilliger daarom in het zonnetje met de ‘Aanmoedigingsprijs’ en stimuleren hem of haar om door te gaan met de activiteiten en leeftijdsgenoten te inspireren”, aldus wethouder Rosalien van Dolder.

Het college zet daarnaast ook een Koggenlandse sporter in de schijnwerpers, die een opvallende prestatie heeft geleverd en/of anderen inspireert om meer te gaan bewegen. De genomineerde sporttalenten maken kans op de titel ‘Sporter van het jaar’.

Wie komen in aanmerking? De genomineerde heeft binding met de gemeente, woont er of heeft zijn/haar activiteiten in Koggenland. De jonge vrijwilliger voor de ‘Aanmoedigingsprijs’ is daarnaast niet ouder dan 25 jaar en doet het vrijwilligerswerk minimaal twee jaar.

Voor informatie en het nomineren van kandidaten kan men terecht bij Dieuwke Schuijtemaker, via 0229-548379 of d.schuijtemaker@koggenland.nl. Nominaties kunnen tot uiterlijk 16 november worden ingestuurd. De uitreiking van de onderscheidingen vindt plaats op 10 januari tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in het gemeentehuis.