Chris Schulte, Jarno Ruiter, Sjoerd Sas en Youri Groot.
Chris Schulte, Jarno Ruiter, Sjoerd Sas en Youri Groot. (Foto: aangeleverd)

Studenten Chris, Sjoerd, Youri en Jarno maken duurzame plantenvoeding

Algemeen

Onder de tuinier van ‘nu’ is er een trend gaande, iedereen wil steeds duurzamer tuinieren. Chris Schulte uit Naaldwijk, Jarno Ruiter uit Uitgeest, Sjoerd Sas uit Wognum en Youri Groot uit Avenhorn bedachten Civo plantenvoeding om deze tuinier hierbij te helpen.

De vier enthousiaste studenten gingen, samen met de Hogeschool Inholland Alkmaar, Stichting Jong Ondernemen en BDO-accountants, de uitdaging aan om een innovatief, maar vooral duurzaam en circulair product te ontwikkelen. “De hoge mate van duurzaamheid was voor ons een belangrijke eis, omdat wij gedreven zijn om de wereld elke dag een stukje duurzamer te maken”, laat Chris weten. “Daarom richtten wij de student company Civo plantenvoeding op. Dat biedt de tuinier een 100% circulaire en organische plantenvoeding die de perfecte voedingsstoffen biedt voor de moestuin, gazon en siertuin. De basis hiervoor is koffieprut, dat zit namelijk bomvol goede voedingstoffen voor de tuin, zonde om weg te gooien dus! Dit halen wij op bij de lokale horecazaken en geven het daarmee een nieuw leven.”

De jongens dragen met de lokale horeca bij aan een circulaire wereld. “Vanuit school moesten we sowieso een duurzaam en innovatief onderwerp kiezen. Dat was geen makkelijke opgave”, vertelt Youri. “We zijn lang bezig geweest met het kiezen van een onderwerp en we richtten ons op afvalstromen. Na wat onderzoek kwamen we uit op koffieprut. Sommige mensen bewaren dat al voor hun tuin, maar wij wilden het op grotere schaal aanpakken. Na navraag bij verschillende horeca ondernemers, die allen hun koffieprut weggooiden, besloten wij die op te halen en tot een product te verwerken, met natuurlijke aanvulling voor een betere voeding. In korrelvorm, dat zorgt namelijk voor een langere afgifte van de voedingsstoffen.”

Geen slakken meer

De circulaire plantenvoeding doet meer dan alleen de plant voeden. Het geeft het de bloemen in de siertuin een meer heldere en diepe kleur, zorgt het voor de lekkerste groenten uit de moestuin, weert het slakken en mieren en laat het de grasmat er perfect bij liggen. Een effectieve plantenvoeding die ook nog is beter is voor het milieu! Zo wil iedereen toch wel tuinieren?

“Duurzaam zijn en streven naar een circulaire maatschappij, daar houden veel mensen zich tegenwoordig mee bezig”, zegt Youri. “Wij natuurlijk ook en hopelijk gaan ook andere bedrijven, die zich er nog niet mee bezig houden, er snel mee aan de slag.”

Geïnteresseerd in Civo plantenvoeding? Neem een kijkje op https://www.civoplantenvoeding.nl/ . Of ga langs tuincentra in Hoorn, daar is het ook te koop. De studenten helpen of aan hen vragen stellen? Dat kan via info@civoplantenvoeding.nl 

Chris, Jarno, Sjoerd en Youri gaan voor circulair! Wie doet er mee?

Afbeelding
Botsing op rotonde in Obdam 112-nieuws 28 jan, 11:18
Afbeelding
Keurmerk voor streekomroep WEEFF Algemeen 27 jan, 11:27
Afbeelding
Afscheidsviering op 5 februari van het Dominicuskoor in De Goorn Algemeen 26 jan, 12:00
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Eten en film kijken voor Wonen Bij Anders in Ursem Algemeen 26 jan, 08:00
Afbeelding
Ondersteuning voor mantelzorgers in Koggenland Algemeen 25 jan, 16:29
Afbeelding
Grote Westfriesland Debat in Martinuscollege Grootebroek Algemeen 25 jan, 14:54
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: wat zijn het en waarom stemmen op 15 maart 2023? Politiek 24 jan, 11:32
Afbeelding
Provinciale Statenverkiezingen: de meestgestelde vragen (en antwoorden) Politiek 24 jan, 11:30
Afbeelding
Stemwijzers Provinciale Statenverkiezingen 2023: hier vind je ze Politiek 24 jan, 08:48
Afbeelding
Toename aantal auto-inbraken in onze regio Algemeen 23 jan, 14:08
Afbeelding
Politie zoekt getuigen van diefstal met geweld in Berkhout Algemeen 23 jan, 12:01
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Koggenland

Op Rodi Koggenland volg je het laatste nieuws uit Koggenland. Rodi Koggenland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Koggenland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Koggenland in je mailbox.