Dorpsraad Spanbroek Opmeer

Nieuws

OPMEER – De Dorpsraad behartigt de belangen van de inwoners met betrekking tot de woonomgeving en is een aanspreekpunt voor alle inwoners. Leden van de Dorpsraad proberen te adviseren en indien nodig te begeleiden en willen een positieve ondersteuning van de sociale samenleving te zijn. De communicatie tussen de gemeente en de burgers te bevorderen en de betrokkenheid en participatie van de dorpsbewoners aan te moedigen.
De Dorpsraad is een advies orgaan voor het college van Burgemeester en Wethouders en betreft de inwoners van Opmeer, Spanbroek, Wadway, Zandwerven en de buitengebieden Zomerdijk, de Kaag, Langereis en de Lage Hoek.
Vrij recent heeft de Dorpsraad het voor elkaar gekregen dat het oud papier wordt opgehaald langs de Kaag en zijn bezig een ijsbaan te realiseren in Spanbroek. De snelheidsovertredingen in Zandwerven staan nog steeds hoog op de agenda. Het verplaatsen van het zebrapad bij VVS is inmiddels gerealiseerd.
Binnenkort gaat de nieuwe website online, ook is de Dorpsraad actief op Twitter en op Facebook.
De Dorpsraad bestaat uit de volgende leden: Keesjan Stapel, voorzitter; Nel Kriek, penningmeester; Esther van Schie, secretaris en bestuursleden Petra Zwemmer, Tinus Waaijer, Co Schipper, Hein Hermsen en Sjaak Huiberts.
Eén keer per jaar vindt een openbare vergadering plaats waarbij actuele punten op de agenda staan.
Vragen of meer informatie, e-mail dorpsraad.spanbroek.opmeer@gmail.com.