Marathon gelopen voor Myla; Mathys Lourens en Tom Datema volbrengen missie voor overleden dochter

Nieuws
De missie is geslaagd. Links Mathys, rechts Tom.
De missie is geslaagd. Links Mathys, rechts Tom. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Mathys Lourens en Tom Datema hebben flink getraind voor de Marathon van Rotterdam. Samen 41.195 kilometer rennen voor Stichting ACD, dat was het doel.

Mathys heeft de stichting opgericht na het overlijden van zijn dochtertje Myla. Ze overleed aan de zeldzame ziekte ACD, dat staat voor Alveolaire Capillaire Dysplasie. Met het rennen van marathons vragen ze aandacht voor de stichting, de ziekte en Myla. 

De missie is geslaagd: Mathys en Tom hebben de marathon uitgelopen. Het is en blijft een lange afstand, dus zwaar was het voor beide heren. Mathys heeft de afstand afgelegd in 3 uur en 52 minuten. Tom in 3 uur en 31 seconden. Het was een mooie dag en een geweldige ervaring. De mensen langs het parcours maken er altijd een feest van. 

Voor Mathys waren de laatste 500 meters, op de Coolsingel, weer extra bijzonder. Hij stopte kort bij zijn vriendin, Jessica. Ze stond langs de kant met een grote vlag van Stichting ACD en een foto van Myla. Het laatste stuk liep Mathys symbolisch samen met Myla. Samen kwamen ze over de finish in de stad waar zijn dochter is overleden. Maar waar ze ook weer wordt herinnerd. Meer weten over ACD of de stichting willen steunen? Dat kan via www.stichtingacd.nl.