Op zondag is er straattoneel door verschillende figuranten die in Dickens- of Kerstkleding rondlopen.
Op zondag is er straattoneel door verschillende figuranten die in Dickens- of Kerstkleding rondlopen. (Foto: Ada van der Wel)

Kerstmarkt in Maassluis

Partnerbijdrage

Eindelijk, na twee jaar is er weer een Kerstmarkt in Maassluis. Deze Kerstmarkt wordt opgebouwd op het parkeerterrein achter de Nieuwstraat. Op zaterdag 10 en zondag 11 december is de markt geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Op de Kerstmarkt is een podium waar verschillende koren en artiesten een optreden zullen verzorgen. In de sfeervolle kerstkramen en -huisjes zijn allerhande spullen te koop. De Westlandse Midwinterhoornblazers zullen op de zaterdag vanaf verschillende plekken hun kunnen tonen. Vooral op zondag is er straattoneel door verschillende figuranten die in Dickens- of Kerstkleding rondlopen.

Lichtjesavond

Vrijdagavond is er de lichtjesavond, dan zullen koning en koningin winter, samen met burgemeester Haan, de kerstboom op de Markt ontsteken. De lichtjestocht start vanaf het Bloemhofpleintje om 19.00 uur. De tocht loopt door de Nieuwstraat, Dr. Kuyperkade, P.C.Hooftlaan, Noordvliet, Veerstraat, Hoogstraat, Wip naar de Markt. Op de Markt staat het Charles Dickens Orkest klaar voor sfeervolle klanken tijdens het ontsteken van de kerstboom. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen gewoon naar het Bloemhofplein komen. Een lampion is natuurlijk al leuk, maar als je zelf ook behangen bent met lichtjes is dat nog veel leuker. Geadviseerd wordt om lopend of met de fiets naar de Kerstmarkt te komen. Kom je met de auto dan kun je het beste parkeren bij winkelcentrum Koningshoek. Van het parkeerterrein Koningshoek rijdt er regelmatig een Kersttrein naar de Kerstmarkt en weer terug.

Afbeelding
26e editie van het Lely Bedrijvenvolleybaltoernooi in 2023 Algemeen 27 jan, 13:33
Afbeelding
Feestelijk slotconcert Nieuw Talent Orkest Algemeen 27 jan, 13:24
Afbeelding
Uniek diner voor twee: Pop-up restaurant Zinvol om Tafel Algemeen 27 jan, 11:37
Afbeelding
Een cadeau voor 40-jarige Maassluizers Algemeen 27 jan, 10:24
Afbeelding
Filmavond Concordia Cultureel Algemeen 27 jan, 09:07
Afbeelding
Wesley Roodenburg wint EK Sambo Algemeen 26 jan, 16:00
Afbeelding
Geef aan de collectant van de Hersenstichting Algemeen 26 jan, 13:15
Afbeelding
Heb je een uurtje? Geef hem aan een ander! Algemeen 26 jan, 13:10
Afbeelding
Winnaars Pretletters-wedstrijd in Maassluis Algemeen 26 jan, 12:59
Afbeelding
Samen 75 jaar op dezelfde dag Algemeen 26 jan, 11:00
Afbeelding
Hout en Haard gaat stoppen Partnerbijdrage 26 jan, 10:54
Afbeelding
Gedragsverandering goed voor ieders portemonnee Algemeen 26 jan, 10:25
Afbeelding
Onmogelijk om Collectie 1900 af te stoten Algemeen 26 jan, 10:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.