Kerstmarkt in Maassluis

Partnerbijdrage
Op zondag is er straattoneel door verschillende figuranten die in Dickens- of Kerstkleding rondlopen.
Op zondag is er straattoneel door verschillende figuranten die in Dickens- of Kerstkleding rondlopen. (Foto: Ada van der Wel)

Eindelijk, na twee jaar is er weer een Kerstmarkt in Maassluis. Deze Kerstmarkt wordt opgebouwd op het parkeerterrein achter de Nieuwstraat. Op zaterdag 10 en zondag 11 december is de markt geopend van 12.00 tot 18.00 uur.

Op de Kerstmarkt is een podium waar verschillende koren en artiesten een optreden zullen verzorgen. In de sfeervolle kerstkramen en -huisjes zijn allerhande spullen te koop. De Westlandse Midwinterhoornblazers zullen op de zaterdag vanaf verschillende plekken hun kunnen tonen. Vooral op zondag is er straattoneel door verschillende figuranten die in Dickens- of Kerstkleding rondlopen.

Lichtjesavond

Vrijdagavond is er de lichtjesavond, dan zullen koning en koningin winter, samen met burgemeester Haan, de kerstboom op de Markt ontsteken. De lichtjestocht start vanaf het Bloemhofpleintje om 19.00 uur. De tocht loopt door de Nieuwstraat, Dr. Kuyperkade, P.C.Hooftlaan, Noordvliet, Veerstraat, Hoogstraat, Wip naar de Markt. Op de Markt staat het Charles Dickens Orkest klaar voor sfeervolle klanken tijdens het ontsteken van de kerstboom. Deelnemers hoeven zich niet aan te melden, maar kunnen gewoon naar het Bloemhofplein komen. Een lampion is natuurlijk al leuk, maar als je zelf ook behangen bent met lichtjes is dat nog veel leuker. Geadviseerd wordt om lopend of met de fiets naar de Kerstmarkt te komen. Kom je met de auto dan kun je het beste parkeren bij winkelcentrum Koningshoek. Van het parkeerterrein Koningshoek rijdt er regelmatig een Kersttrein naar de Kerstmarkt en weer terug.