'Ik bel iedere genomineerde sporter persoonlijk op om in te lichten - Nominaties Westfriese Sportverkiezingen beke

Nieuws

REGIO – De nominaties voor de Westfriese Sportverkiezingen over 2017 in de diverse categorieën zijn bekend. Juryleden met een directe relatie naar de sport volgen van 1 januari tot 15 december de verrichtingen en de prestaties van een paar honderd West-Friese sporters, teams, coaches, begeleiders, en van andere sportievelingen die op allerlei wijze actief zijn in de West-Friese sportwereld.
Ook dit jaar blijkt dat de genomineerden van de West-Friese Sportverkiezingen borg staan voor sport van heel hoog niveau. "Dat maakte het soms heel lastig om te komen tot een verantwoorde keuze voor de nominaties", vertelt voorzitter Jan Burger uit Hauwert. "De prestaties worden door ons goed bijgehouden, presteerde een sporter op wereldniveau of sloot die een Europese kampioenschap winnend af. Het kan natuurlijk ook zijn dat er een nationale titel in de wacht is gesleept. We leggen alles naast elkaar, tellen de punten op en daaruit komen drie nominaties uit in elke categorie. Het komt er eigenlijk op neer: wie presteerde het beste dit jaar!"

Bekendmaking

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het Westfries Sportgala op 14 januari 2018 in schouwburg Het Park, Westerdijk 4 in Hoorn.
De genomineerden zijn voor Sportvrouw: Nadine Visser, atletiek, Irene Schouten, schaatsen en Michelle Oud, atletiek. Voor Sportman: Nicholas Heiner, zeilen, Eyevan Danenberg, kickboxen/vechtsport en Simon Schouten, schaatsen. Sporttalent: Jordy van Workum, schaatsen, Glenn van Stralen, motorracen en Lieke Klaver, atletiek. Aangepaste sporters: Jeffrey Stuut, skiën, Geert Schipper, handbike en Bas Takken, zwemmen. Voor Sportcoach: Ruben Olijhoek, voetbaltrainer Hollandia jeugd onder de 15 jaar, Nina George-Koek, voetbalcoach Hovocubo 2 en Kurt Findhammer, coach Dance Impression. En als laaste voor de Sportploeg: Hollandia junioren, voetbal, Horna jeugd, biljarten en West Frisia, wielrennen. "Ik bel iedereen persoonlijk op om hen in te lichten", vertelt Jan. Het leuke is dat sporters in alle takken van sport, die geregistreerd staan bij het NOC/NSF, onder de loep worden genomen. We hadden zelf een paar jaar geleden een bridger genomineerd. Mijn team en ik nemen dit serieus en na 15 december geven we er een klap op en maken we de genomineerden bekend."
Thema

Het thema van het sportgala is dit jaar ‘De uitdaging’. De organisatie van het de Westfriese sportverkiezingen wil daarmee onderstrepen, dat het voor iedere sporter, en zeker de topsporters, altijd weer een uitdaging is om een prestatie te bereiken, of, soms nog moeilijker, te handhaven. Achter de schermen zijn zij vrijwel elke dag bezig met hun sport. Het vergt van hen een enorme discipline en doorzettingsvermogen. Kortom: een voortdurende uitdaging
Entertainment

Het sportgala begint om 14.00 uur en bevat veel spektakel, dans, show en entertainment. Dansgroep Minh Zone komt met flitsende danceacts, One Pair zorgt voor de muziek en zorgvuldig samengestelde beamerpresentaties onderstrepen waar het allemaal om draait. Het gala is zonder pauze één grootse, flitsende show waarin de sport en de sporters centraal staan. Na afloop wordt het programma onder het genot van een drankje voortgezet in de foyer van Het Park. Dan worden onder meer de prijzen uitgereikt van de fotowedstrijd en van de prijsvraag voor het bezoekende publieke. Ook is gelegenheid om de aanwezige winnaars te feliciteren.
Fotowedstrijd

Iedereen die wil stemmen voor de publieksprijs van de fotowedstrijd ‘Westfriese Sport in Beeld’, kan een stem uitbrengen tot 25 december via www.westfriesesportverkiezing.nl en klik op fotowedstrijd. De uiteindelijke winnaar wordt ook tijdens het sportgala bekendgemaakt.
Kaarten

De Westfriese sportverkiezingen worden georganiseerd dankzij financiële ondersteuning van het Westfriese bedrijfsleven en de Westfriese gemeenten. Kaarten voor dit evenement zijn voor 5 euro te bestellen op www.westfriesesportverkiezing.nl en www.hetpark.nl. De prijs is inclusief garderobe, koffie of thee bij ontvangst en een gratis pauzedrankje.