Mobiel Interieur: honderd jaar interieurdesign

Partnerbijdrage
Het team van Mobiel Interieur. "Samen hebben we ervoor gezorgd dat het bedrijf is blijven groeien."
Het team van Mobiel Interieur. "Samen hebben we ervoor gezorgd dat het bedrijf is blijven groeien." Foto: aangeleverd

ANDIJK - Mobiel Interieur viert een mooie mijlpaal: de winkel in Andijk bestaat honderd jaar! De oorsprong van het familiebedrijf gaat terug naar 1924. “Onze opa begon aan de Dijkweg met de verkoop van meubelen en het stofferen van stoelen”, vertelt Gerrit Jan van der Leek, samen met zijn broer Harm eigenaar van Mobiel Interieur. Wat destijds begon als een bescheiden ambachtelijke onderneming, is uitgegroeid tot een bedrijf met een gevestigde naam in het land.

Partnerbijdrage dossier

In 1936 kreeg het bedrijf zijn naam ‘Mobiel Interieur’, geïnspireerd door de bijen waar Opa zo van hield. “De naam symboliseert het harde werk en de toewijding die kenmerkend zijn voor bijen, maar ook voor ons bedrijf”, legt Gerrit Jan uit. Tegenwoordig wordt Mobiel Interieur geleid door een team van gepassioneerde vakmensen. “Samen hebben we ervoor gezorgd dat het bedrijf is blijven groeien. De vierde generatie staat al klaar om het familiebedrijf voort te zetten. Allemaal hebben we hetzelfde doel: tevreden klanten. Daar doen we alles voor.” 

“Alles wat je nodig hebt om een huiskamer in te richten, hebben wij in huis. Dus niet alleen meubels, maar ook vloeren, gordijnen en accessoires. Ook bieden we een professioneel interieuradvies, bijvoorbeeld met behulp van 3D-visualisatie en een kleurenplan. Wij komen graag bij de klant thuis, maar je kunt natuurlijk ook langskomen in onze showroom.” Bijna alles wat in de showroom van 8000 vierkante meter te vinden is, wordt geproduceerd in Europa. Mobiel Interieur maakt een bewuste en duurzame keuze om niet te importeren uit het verre oosten. Ten slotte benadrukt Gerrit Jan dat de winkel in Andijk groot is, maar de mentaliteit heeft van weleer. “Dat gevoel willen we onze klanten graag meegeven: gewoon rustig de tijd nemen om iets moois te kiezen. Die gemoedelijke sfeer proberen we erin te houden.”

Ontdek de collectie in de showroom aan de Dijkweg 50 in Andijk. Meer info: www.mobielinterieur.nl of 0228-591537.