Van het Kassie naar de Schuur

Algemeen
De spreuken op de zelfgemaakte vlaggen zijn een mooi voorproefje.
De spreuken op de zelfgemaakte vlaggen zijn een mooi voorproefje. (Foto: GvW-T)

Op 27 augustus bruist alles aan de rand van Den Hoorn. Dan wordt het succesvolle festival van zes jaar geleden in een nieuw jasje gestoken. Kunst en cultuur voor iedereen in schuren en kassies aan de Woudselaan en de Lookwetering. Met allerlei voorstellingen, optredens, workshops en kinderactiviteiten. Maar vooral met heel veel plezier en samenwerking.

Door Gemma van Winden-Tetteroo

“Het is zo leuk om te zien hoe de hele buurt druk bezig is om ook in 2022 het festival ‘Van het Kassie naar de Schuur’ tot een groot succes te maken,” vertelt Hans Vlaanderen, een van de initiatiefnemers. Het gaat een waar spektakel worden op 27 augustus a.s. tussen 14.00 en 18.30 uur. De bewoners van de Woudselaan organiseren samen met CultuurStek een onvergetelijke middag boordevol vermaak. “Houd vooral de site van CultuurStek in de gaten en de social media natuurlijk. Daar kan je lezen welke artiesten er allemaal komen optreden, wat er allemaal te doen is, vooral ook veel voor kinderen en waar je kaarten kunt kopen, ook nog op de dag zelf. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis meedoen. De buurt is al flink bezig. Veel mensen stellen hun huis of schuur beschikbaar voor optredens. We hebben een geweldig uitgebreid programma.”

Welkom

Ook de allerkleinsten zijn van harte welkom. “Er komen een Verteltante en een rijdende poppenkast. De scouting komt allerlei spannende dingen aanbieden voor de iets grotere kinderen, er kan geknutseld worden met gerecycled materiaal, maak bijvoorbeeld je eigen oordoppen, er wordt gedanst en er is volop muziek, variërend van experimenteel tot klassiek. Er zijn twee toneelverenigingen - ODO uit Maasland en VAT ‘75 uit Schipluiden - die speciaal voor deze gelegenheid twee toneelstukken verzorgen, er zijn foodtrucks, barretjes en buitenpodia, kortom: het wordt vast net zo’n succes als in 2016 toen er maar liefst 2500 mensen op af kwamen. Maar omdat vrijwel de hele Woudselaan meedoet, ja juist ook de mensen van de tiny houses, houd je toch het gevoel van een kleinschalig sfeertje.” Als opwarmertje hangen er nu al zelfgemaakte vlaggen met allemaal mooie teksten. Want zeg nu zelf, van uitspraken als ‘Wied het onkruid uit je gedachten en laat het geluk bloeien’, ‘Volg je hart want dat klopt altijd’, ‘Je wordt met de lach leuker’, ‘Trek iets positiefs aan, dat past altijd’, ‘Vergeet niet om af en toe een compliment te geven, ook aan jezelf’ word je toch op voorhand al vrolijk? Iedereen is van harte welkom. Wil je vrijwilliger worden? Geef je dan op via e.waardenburg@caiway.net.