Vrijbuiters exposeren in Tavenu

Cultuur
Komende dinsdagen zijn de Vrijbuiters met ezels en verf te vinden op het Pynasplein.
Komende dinsdagen zijn de Vrijbuiters met ezels en verf te vinden op het Pynasplein. (Foto: PR)

Afgelopen vrijdag werd de expositie Buiten Natuurlijk van schildergroep de Vrijbuiters in Tavenu Maasland geopend.

Theo Kuiper opende met prachtige toepasselijke woorden voor de kunstenaarsgroep. Muziekgroep ‘Tutti Frutti’ speelde allerlei bekende nummers terwijl de belangstellenden de werken van de exposanten bewonderden.

Gelijk aan de vier jaargetijden van Vivaldi trekken de Vrijbuiters er op uit. Alle dinsdagen zijn zij zichtbaar ergens te zuiden van Den Haag, veelal in het Westland. Ezels her en der verspreid, paletten gevuld met koele en warme kleuren, penselen slagvaardig in de hand. Hun ogen betasten een boom, een knotwilg langs een sloot, een boerderij of kerk. En soms kiezen de vrijbuiters voor duinen; strand met een kalm golvende zee waarboven een zilte lucht met veelvormige wolken. Het zijn decors waarmee de Vrijbuiters lege doeken vullen. 

Daarnaast schilderen de Vrijbuiters ook en plein air in Maasland. Komende dinsdagen zijn zij met ezels en verf te vinden op het Pynasplein.

De expositie is tot en met 17 december te zien in Tavenu Maasland, Pynasplein 5. Geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.