Gezellig programma tijdens Koningsdag in Schipluiden

Nieuws
De aquaballen zijn weer terug van weggeweest.
De aquaballen zijn weer terug van weggeweest. (Foto: GvW-T)

De lente is begonnen, de tijd is verzet en overal steken blommetjes hun kopjes boven het maaiveld uit. Dat doet ons ook meteen alweer denken aan Koningsdag, ook zo’n gezellige voorjaarsactiviteit!

Gemma van Winden-Tetteroo

In Den Hoorn wordt hard achter de schermen gewerkt en daar hopen we onze lezers binnenkort verder over te kunnen informeren. In Maasland en Schipluiden zijn ze ook alweer in volle gang met de voorbereidingen. We zoomen even in op Schipluiden. “Jawel, we zijn weer druk aan het organiseren en zelfs al in de finale fase,” zegt voorzitter Gaia van Geene superenthousiast. “De belangrijkste fase!” Gaia vertelt dat er weer een geweldig programma klaarstaat voor alle inwoners van Schipluiden. “En geïnteresseerden uit de omgeving zijn natuurlijk ook altijd welkom bij ons. Hoe meer zielen hoe meer vreugd!”

Tipje van de sluiter

Hierbij een tipje van de sluier: Op Koningsdag zelf zal er in De Dorpshoeve een gigascherm geplaatst worden waar iedereen gezellig met andere dorpsgenoten kan komen kijken naar het bezoek van de Koning en Koningin aan Emmen, waar zij dit jaar hun feestje vieren. “Vanaf 11.00 uur staan koffie, thee en natuurlijk een verse tompouce klaar. Ook dit jaar liggen er weer gezelschapsspellen klaar voor diegenen die dat leuk vinden.” Dat is alvast een jofel begin van de dag. Wat valt er nog meer te beleven? “Terug van weggeweest: aquaballen. Weet je het nog? Met een grote opblaasbal over het water lopen. Dat kan dit jaar op de vijver van de BM Singel; een groot deel van de activiteiten zullen dit jaar op en rond de vijver plaatsvinden. 

Nieuwe onderdelen

Maar er zijn dit jaar ook nieuwe onderdelen. Wat dacht je van een lasergame arena, een glittertattoo station, outdoor training, discoboot en nog meer… “En onze favorieten komen terug: kleedjesmarkt, lunchboot, borrelboot, spelletjes, springkussen, stormbaan, knutselen en nog veel meer.” Dat wordt genieten! “Voor het derde jaar op rij hebben we weer een heus oranje podium klaar staan waar de nodige voorstellingen op plaats vinden. Opening van LA Dans studio, grootse spelshow met onze eigen Pjotr en Sanne, minidisco, straatartiesten, boerenkapel De Knotwilgen en een coverband uit Delft om de dag mee af te sluiten. Wat wil een mens nog meer? Vanzelfsprekend zal er voldoende eten en drinken zijn voor iedereen. Dus laat je boterhammen thuis en kom iets lekkers halen op het feestterrein.”

Vrijwilligers

Dit alles is al allemaal geboekt en geregeld. “Op de dag zelf starten we met opbouwen om 8.00 uur en zal alles om 21.00 uur weer afgebroken gaan worden. Om er een succes van te maken hebben we veel handjes nodig. Ben jij iemand die graag wil helpen met opbouwen, spelbegeleiding, kaartverkoop, patat bakken of wil je zelfs een eigen team met vrijwilligers aansturen (begin van een flitsende carrière)? Dan kan jij je aanmelden via info@oranjeverenigingschipluiden.nl. Uiteraard kan je ook eerst (via datzelfde mailadres) in contact komen met de organisatoren van deze dag. Dan kunnen we in gezamenlijk overleg komen tot een passende invulling van deze dag! Natuurlijk wil je zelf ook genieten van deze bijzondere dag waardoor we graag veel vrijwilligers hebben die allen een korte bijdrage kunnen leveren van zo’n 2 uur.”