Knappe districtsfinale dames GV Schipluiden senior ‘E’

Sport
Drie turnster van GV Schipluiden hadden zich geplaatst voor de meerkampfinale in Rotterdam.
Drie turnster van GV Schipluiden hadden zich geplaatst voor de meerkampfinale in Rotterdam. (Foto: GVS)

Op zaterdag 3 juni vond de individuele meerkampfinale dames Senior ‘E’ plaats in Topsportcentrum Rotterdam. Voor deze finale met totaal 24 turnsters hadden zich maar liefst drie turnsters van GV Schipluiden weten te plaatsen, namelijk Angelique Herbert, Elise de Schipper en Lieke Peters.

De dames startten hun wedstrijd op de evenwichtsbalk, wat niet altijd het fijnste begintoestel is op je wedstrijd. Dat bleek helaas ook nu weer. Met een enigszins ‘valse start’ begonnen de dames hun wedstrijd, waarbij Elise met een nette 9.133 punten zeker niet ontevreden mocht zijn.

Daarna was vloer aan de beurt. Hierop werd wel even wat rechtgezet door de dames. Zowel Angelique als Elise en Lieke draaiden werkelijk fantastische oefeningen, die werden beloond met keurige cijfers; Lieke behaalde een prachtig cijfer: 10.967 punten.

Het voorlaatste toestel was sprong. Angelique en Elise spongen de handenstandoverslag en Lieke sprong de half-in-half-uit en deze werden absoluut prima gesprongen.

Het laatste toestel was de brug ongelijk. Brug is niet helemaal Lieke haar toestel; zij draaide toch zeker een tevreden oefening. Elise draaide als vanouds een vlot doorlopende oefening, zonder stop (10.100 punten). Angelique turnde een nette brugoefening en in een enorm hoog tempo. Deze werd beloond met 11.200 punten, de hoogste score op brug in deze categorie. In het eindklassement werd Lieke 17e met 37.567 punten en Elise net ervoor 16e met 38.867 punten. Angelique behaalde een verdienstelijke 12e plaats met 40.267 punten, nog geen twee punten achter de kampioene, zo dicht zaten de turnsters in de finale bij elkaar.