Nieuwe prins carnaval van Opmeer bekend

Algemeen
Adjudant Yorick Oude Groen, Prins Rudolf I en Hofdame Manon.
Adjudant Yorick Oude Groen, Prins Rudolf I en Hofdame Manon. (Foto: aangeleverd)

Tijdens een gezellige carnavalsavond, zaterdag 26 februari, in Pardoes was een volle zaal getuige van de bekendmaking van de nieuwe Prins Carnaval. Eindelijk wed de opvolger van Prins Bob bekend gemaakt.

Onder leiding van spreekstalmeester Loet Appelman namen drie kandidaat-prinsen zitting op het podium, allen stelden zich voor als ‘de nieuwe Prins van ‘t Darsgat’.

Via een vraag- en antwoordspelletje ontdekte het publiek de identiteit van de kandidaten. Maar wie was nou de echte Prins Carnaval 2022?

Uiteindelijk deed de enige echte Prins de stap naar voren: Ruud Heijtink, onder meer bekend als voormalig wethouder van de gemeente Opmeer en lid van de Stichting Kerstgeschenk. Hij geeft leiding aan het carnaval onder de naam Prins Rudolf I van Sociaal tot Vitaal

De Prins ging vervolgens de zaal in om zijn nieuwe Hofdame te zoeken. Uiteindelijk vond hij die in Manon Kleijn. Als adjudant kozen zij uit de Raad van Elf Yorick Oude Groen, die daarmee het eerste raadslid is die deze taak voor de vierde keer gaat invullen.

Na het overdragen van de vereniging door oud-Prins Bob, oud-Hofdame Miranda en oud-Adjudant Kevin gaat het nieuwe Prinselijk Trio leiding gaan geven aan een ‘Fit en Vitaal Carnaval voor ons Allemaal’. De aanwezige leden kregen als symbool van dat thema meteen de prinsenonderscheiding uitgereikt: een stappenteller waarmee de stappen in de polonaise bijgehouden kunnen worden.

Het werd nog een groot feest in Pardoes. De Deurdarsers zijn weer toe aan carnaval en hebben het nog niet verleerd. Reikhalzend wordt uitgekeken naar het weekend van 2 april: carnaval in ‘t Darsgat.