Mara Slippens uit Spanbroek Nederlands kampioene

Algemeen
Mara Slippens (l), Monique Zwarthoed (m) en Sam van der Hilst.
Mara Slippens (l), Monique Zwarthoed (m) en Sam van der Hilst. (Foto: aangeleverd)

Mara Slippens uit Spanbroek en Sam van der Hilst uit Nieuwe Niedorp, beide turnend bij TopTurnen West, deden afgelopen weekend mee aan het Nederlands Kampioenschap turnen in AHOY Rotterdam. Voor de turnsters was dit het debuut bij de eredivisie senioren waar ze sinds dit jaar in uitkomen.

De eerste meerkamp werd zaterdag 25 juni geturnd, een wedstrijd over de toestellen sprong, balk, vloer en brug. Van elke toestel gingen de beste zes door naar de toestelfinales van zondag. De wedstrijd werd gewonnen door Naomi Visser voor Tisha Volleman en Shadé van Oorschot. Mara eindigde hierbij op een zesde plaats en Sam sloot het toernooi af op een tiende plaats. Zowel Sam als Mara behaalden finaleplekken op brug en sprong.

Goud

Tijdens de sprongfinales, waarbij het gemiddelde over twee sprongen wordt genomen, turnde beide dames mooie combinaties wat resulteerde in een bronzen medaille voor Sam en Mara werd met haar beide sprongen Nederlands kampioene. Trainster Monique Zwarthoed was in haar nopjes met dit mooie resultaat voor TopTurnen West.

Brons

Dat het voor iedereen een NK was bleek tijdens de finale op het toestel brug, waarbij elk foutje doortelt in de einduitslag. Mara en Sam turnde hun oefening goed en stabiel, wat voor Mara een bronzen medaille opleverde en voor Sam een vijfde plaats inhield. Het punten verschil tussen plek 3 en 6 was minder dan 0.3 punt, wat laat zien hoe dicht het allemaal bij elkaar zat.