Sinterklaasintocht gemeente Opmeer op 13 november

Algemeen
Sinterklaas neemt vast veel cadeautjes mee voor de kindertjes in Westfriesland.
Sinterklaas neemt vast veel cadeautjes mee voor de kindertjes in Westfriesland. (Foto: twixx - Adobe Stock)

Sint Nicolaas komt zondag 13 november naar de gemeente Opmeer en dit jaar staat de intocht in teken van Tik Tok! 

Sint Nicolaas gaat met zijn tijd mee. De Pieten zijn altijd maar in beweging, stil zitten kunnen ze bijna niet. Chantal Lensen met haar dansschool MovesYou is gebeld door Sint Nicolaas om een mooie ‘Tik Tok’ te verzorgen. Zij ondersteunt ook dit jaar ook weer de Pieten en zullen zij hun dansmoves tonen. Maar er zijn vast ook hele goede dansers in de gemeente Opmeer. Dans ook lekker mee in de optocht en volg ons via de social media kanalen zodat jullie de Tik Tok stapjes kunnen volgen!

Facebook: https://www.facebook.com/sintopmeer

Instagram: sinterklaas_intocht_opmeer,

Tik Tok: sinterklaasintochtopmeer

De Goedheiligman houd het dit jaar enkel bij een intocht en er is geen Sinterklaasshow in de Weyver. In Aartswoud, De Gouwe, het Raadhuis van Hoogwoud en bij het Burg. De Leeuwplein komt de sint van zijn paard af om ook daar de kinderen te begroeten. 

Op de basisscholen worden binnenkort de kleurplaten uitgedeeld en kunnen tot 19 november ingeleverd worden bij diverse winkels waar de kinderen een cadeautje ontvangen: Slagerij Schouten Hoogwoud, Reisbureau Opmeer, Dierenspeciaalzaak Koenis, De Read schop Spanbroek.

Het volledige programma voor die dag is als volgt:

Vertrek Aartswoud: 11:00 uur

Zuiderzeestraat, rechtsaf Schoolstraat, (Sinterklaas stapt af bij het café), linksaf Korte Wuiver, rechtsaf richting Gouw.

Passeren De Gouwe: 11.30 uur

De Gouwe (Sinterklaas stapt af voor bij Glas Autobedrijf). De stoet draait om linksaf de Oosterboekelweg op richting Hoogwoud.

Vertrek Hoogwoud: 12.00 uur 

Hoogwoud Oost in, Barnsteen, Oeverwal, rechtsaf Herenweg, linksaf Burg. Hoogenboom, (Sinterklaas stapt af bij Raadhuisje en ontvangst door Burgemeester) linksaf Raadhuisstraat, rechtsaf L.H. Van Catzstraat, linksaf Albrecht van Beierenstraat, linksaf Charles van Nootstraat wat overloopt in Radboudstraat, rechtsaf De Dars, linksaf Burg. Heijmansstraat, rechtsaf Pieter Bossenstraat, rechtsaf Herenweg wat overloopt in Middelweg, AC oversteken.

Passeren Opmeer: circa 12.45 uur

Breestraat, Rechtsaf Planetenlaan, rechtsaf Klaproos, links en gelijk rechtsaf Sleutelbloem in, Linksaf Meibloem, oversteken, Linksaf Mercuriusstraat, Linksaf Aardebaan, rechtsaf de Breestraat op, linksaf Paardenmarkt, linksaf Lindengracht.


Passeren Spanbroek: circa 13.15 uur

rechtsaf Lijster, linksaf Floris van Noordwijklaan, rechtsaf H.J.M. Keijzerlaan, rechtsaf Heerenvest, linksaf richting VVS, rechtsaf Spanbroekerweg, rechtsaf Wuiver, (Sinterklaas stapt af bij burgemeester de Leeuwplein en ontvangst door burgemeester Van den Hengel). 

In verband alle activiteiten in en rondom gemeente Opmeer verzoekt de Sinterklaascommissie iedereen in plaats van de auto op de fiets of lopend te komen.

Ga jij ook nog een schoentje zetten?