RMC Choppershow op eerste paasdag in De Weijver

Algemeen
Motorclub Rogues heeft maar liefst tachtig exemplaren bij elkaar weten te brengen voor de choppershow.
Motorclub Rogues heeft maar liefst tachtig exemplaren bij elkaar weten te brengen voor de choppershow. (Foto: aangeleverd)

HOOGWOUD - Traditiegetrouw organiseert motorclub Rogues uit Opmeer op eerste paasdag, 31 maart, van 10.00 tot 17.00 uur een spectaculaire choppershow in sporthal De Weijver in Hoogwoud.

Dertigste editie van de choppershow

Na een aantal jaar afwezigheid door omstandigheden, waaronder de pandemie, keert het evenement dit jaar terug en belooft het weer een spektakel te worden. Zondag 31 maart zal de dertigste editie van de show plaatsvinden, die inmiddels een cultstatus heeft bereikt en bezoekers uit het hele land trekt. Stoere bikers op motoren, maar ook vele gezinnen uit de naaste omgeving.

De choppers op de show zijn niet alleen afkomstig uit Nederland, maar ook uit de buurtlanden, met zelfs choppers uit landen als Oostenrijk en Engeland. Een chopper is een sierlijke zelfgebouwde motorfiets met een hoog stuur zoals velen die kennen uit de film Easyriders. De motorclub heeft maar liefst tachtig exemplaren bij elkaar weten te brengen.

Kunst, kraampjes en livemuziek

Naast choppers is er ook een variatie aan kunst en handwerk te bewonderen. Tevens zijn er marktkramen waar alles te vinden is wat een motorrijder nodig kan hebben. Bezoekers kunnen genieten van hapjes, drankjes en livemuziek. Kortom, een aanrader om van eerste paasdag een speciale dag te maken.