Lions Opmeer-Medemblik: West-Friesland Rally 2024 was een groot succes

Nieuws
De elfde editie van de Lions West-Friesland Rally was een groot succes.
De elfde editie van de Lions West-Friesland Rally was een groot succes. (Foto: aangeleverd)

WOGNUM/ REGIO - De deelnemers van de elfde editie Lions West-Friesland Rally vertrokken onder een waterig zonnetje vanuit Wognum op zaterdag 20 april. De route ging via Weesp, Nieuwveen, langs de Linge en later de Rijn naar Arnhem-Papendal.

Ondanks het prachtige landschap was de navigatie niet zonder uitdaging. Bij de eerste controlepost, na ongeveer 80 kilometer, was al 20% van de deelnemers kwijt. Ze zijn in ieder geval nooit bij deze controlepost geweest. Gelukkig bereikte iedereen, soms met een beetje hulp, Papendal. De tweede dag leidde de deelnemers door de Zuid-Veluwe naar Soesterberg en van daar via Het Gooi naar de Bollenstreek. Het mooie weer en de drukte bij de bollenvelden zorgden voor enige vertraging, maar uiteindelijk bereikte iedereen enthousiast het eindpunt in Wognum.

Klassement

Na afloop van de rally werd het klassement opgemaakt, waarbij Wouter en Mandy Langereis de eerste plaats veroverden, gevolgd door Sonja en Amber Groot en Jan en Yvonne Bootsma op respectievelijk de tweede en derde plek.

De tekst gaat door onder de afbeelding.


De deelnemers van de rally. - Foto: aangeleverd

Opbrengst voor het goede doel

Belangrijker nog was de opbrengst voor het goede doel: maaltijden voor eenzame mensen in West-Friesland. Lionsclub Opmeer-Medemblik kan dankzij de opbrengst van de rally nu al meer dan 400 maaltijden verzorgen voor deze doelgroep. Vanaf mei wordt daarmee gestart. Een mooi resultaat van een geslaagd weekend.


Foto: aangeleverd