Open Spanbroeker SjoelKampioenschappen voor duo’s 19 januari in Vroeg of Laat

Sport
De winnaar van vorig jaar, team Schuit/Beemster, is klaar om de titel te verdedigen.
De winnaar van vorig jaar, team Schuit/Beemster, is klaar om de titel te verdedigen. (Foto: aangeleverd)

Van menig liefhebber van de sjoelsport staat in hun agenda vrijdag 19 januari dik omcirkeld: de veertiende editie van de Open Spanbroeker SjoelKampioenschappen voor duo’s, de strijd om de Beker met de Lelijke Oren. Begin december werd het deelnemersveld officieel bekend gemaakt en het belooft een groot spektakel te worden. Alles ligt open, voor het eerst in jaren zijn er geen uitgesproken favorieten.

Outsiders als Van Teunenbroek / Dekker maken zeker kans, zeker nu het team na twee verloren finales een sportpsycholoog in de arm nam. Maar ook het damesteam Van Teunenbroek / Kraakman lijkt dit jaar sterker dan voorgaande jaren.

Opvallend in het deelnemersveld dit jaar is het grote aantal nieuwkomers. In de verschillende sjoelcompetities in het dorp zijn vele reputaties gesneuveld, waardoor bijvoorbeeld Team Mark Groot als gevaarlijke outsider deelneemt. Maar ook verfrissende nieuwkomers als Frank Appel en Thomas Kuin kunnen deze avond verrassen. Naar verluid is team Bram / Cor Groenland zelfs op hoogtestage geweest.

En de winnaars van vorig jaar, Perry Schuit en Boyd Beemster? Die hebben zich tot nu toe rustig gehouden, mijden de publiciteit. Insiders weten echter dat zij er weer klaar voor zijn.

Het belooft derhalve weer een avond vol topsport te worden in de nieuwe Sjoelarena op Wuiver 1. Nadat de organisatie vorig jaar heeft geïnvesteerd in nieuwe sjoelbakken, kon nu worden doorgepakt met de verbouwing van het voormalige bankgebouw. Met de adviezen van de wedstrijdcommissie is hard gewerkt om een topsportaccommodatie te creëren die zijn gelijke niet kent in de regio. 

De veertiende editie van het Open Spanbroeker Sjoelkampioenschap voor duo’s wordt 19 januari vanaf 20.30 uur gespeeld in café Vroeg of Laat, Wuiver 1 in Spanbroek. 

Publiek kan het evenement gratis bijwonen, maar wordt echter wel verzocht achter de dranghekken te blijven als er gesjoeld wordt en de aanwijzingen van de organisatie op te volgen.

AHP.