Culturele Stichting Niedorp start nieuw seizoen

Algemeen
Dividivi3 treedt op in de Lucaskerk in Winkel.
Dividivi3 treedt op in de Lucaskerk in Winkel. Foto: aangeleverd

WINKEL - De Culturele Stichting Niedorp trapt het nieuwe seizoen af met een concert van Dividivi3 op zondag 17 oktober. Dividivi3 bestaat uit Rieneke Brink (fluit), Paloma de Beer (hobo) en Ilse Eijsink (klarinet). Zij vormen een eigenwijs blazerstrio dat graag van de gebaande paden afwijkt. 

Astor Piazzolla

Met de ‘Histoire du Tango’  en de ‘4 estaciones’ als uitgangspunt nemen zij u mee in het leven van de beroemde Argentijnse componist Astor Piazzolla. Met deze stukken die hij aan het einde van zijn leven schreef, laat hij niet alleen de ontwikkeling van de tango zien, maar ook van zijn eigen carrière als componist. Piazzolla speelde als bandoneonist in het befaamde tango orkest van Aníbal Troilo. Troilo hield vast aan de originele vorm van de tango terwijl Piazzolla deze juist verder wilde ontwikkelen. Tijdens zijn studie in Parijs bouwde Piazzolla verder aan zijn eigen stijl onder meer door elementen uit de klassieke muziek, vooral van Bach en Strawinsky. Maar ook de jazzmuziek van Gershwin was een inspiratie voor hem. Samen met de jazz saxofonist Gerry Mulligan nam hij onder andere de plaat Summit op, waarbij de jazz en tango prachtig samensmelten. Dit allemaal te zien en te horen op 17 oktober a.s. in de Lucaskerk in Winkel.

Met volle teugen geniet Dividivi3 van het ontwikkelen en uitvoeren van bijzondere muzikale projecten en concerten waarbij ze al hun creatieve en artistieke vaardigheden kunnen aanspreken. Tijdens hun optreden geven zij mondeling toelichting. Zo weten zij als geen ander door humor en bevlogenheid het publiek aan zich te binden.

Kaartverkoop

Om de voorstelling te kunnen bezoeken heeft u een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Er wordt gewerkt met een entreelijst. Je kunt reserveren via www.culturelestichtingniedorp.nl. Na betaling komt uw naam automatisch op deze lijst. Of neem contact op met Liesbeth van der Nagel: 0224 54 21 19. 

Het concert start zondag 17 oktober 20.00 uur. De toegangsprijs is € 13,=. Parkeren is gratis.