Primeur in Nederland: verkeersborden van olifantsgras in Schoterbos

Algemeen
In het Schoterbos hangt sinds kort een bord gemaakt van olifantsgras, een primeur in Nederland.
In het Schoterbos hangt sinds kort een bord gemaakt van olifantsgras, een primeur in Nederland. (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - In het Schoterbos hangt sinds kort een bord gemaakt van olifantsgras, een primeur in Nederland. Ook hangt er inmiddels een bord dat gemaakt is van een ongebruikelijk materiaal: koelboxen.

De koelboxen werden gebruikt voor het koelen van vaccinaties en mogen vanwege hygiënische redenen maar één keer gebruikt worden. Wethouder Michel Rog plaatste de borden op 27 augustus.

Olifantsgras

Het olifantsgras is afkomstig van Schiphol. Daar wordt het gras ingezet zodat ganzen niet in de buurt van de landingsbaan landen. Ook trekt het gras CO2 uit de lucht, wat zorgt voor verbetering van de luchtkwaliteit. Op de achterkant van het bord zit een insectenhotel.

Werkzaamheden Schoterbos

Het Schoterbos wordt opgeknapt zodat het een groene en gezonde plek wordt om te bewegen en te ontspannen. Momenteel worden onder andere de fiets- en voetpaden, het groen en spelen aangepakt. De werkzaamheden zijn naar verwachting in het voorjaar van 2022 klaar.

Kijk voor meer informatie op de site van de gemeente Haarlem.