Vertraging sloop Oude Mavo

Algemeen
Toch asbest in De Oude Mavo.
Toch asbest in De Oude Mavo. (Foto: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Afgelopen week werd bekend dat de sloop van de Oude Mavo aan de Dennenlaan ernstig wordt vertraagd door de aanwezigheid van asbest. Nu is dat natuurlijk niet zo verwonderlijk bij een gebouw dat in de jaren 60 van de vorige eeuw is gerealiseerd. De aannemer ontdekte steeds meer asbesthoudende materialen en moest daarom het werk stil leggen.

Saskia Vreeswijk

Eerst moeten alle binnenmuren en binnenspouwbladen op vakkundige en op de wettelijk voorgeschreven wijze worden verwijderd.

De aannemer staat voor heel veel extra werkzaamheden. Het hele binnenterrein moet worden afgedekt. Daarna wordt de bovenbouw gesloopt. Vervolgens kunnen de asbesthoudende muren op de eerste verdieping worden gesaneerd. Dan volgt nog een algehele sanering van de verdiepings- en begane grond vloer.

Vertraging

Nog afgezien van de vertraging betekent de sanering een financiële aderlating voor de gemeente. Goedkope oplossingen zijn niet voorhanden; de volksgezondheid staat immers voorop.

Men verwacht de sloop te kunnen hervatten in het nieuwe jaar. Naar verwachting levert deze hele operatie gaan vertraging op voor de op deze plek te realiseren koopappartementen.

Er gaan wel geluiden op in het dorp om toch vooral waarschuwingsborden te plaatsen. Ook al is er geen gevaar voor de volksgezondheid. Ernaast ligt een sporthal en erachter bevindt zich het clubhuis van de Scouting.