Open dag atletiek op openingsdag Sportpark De Veldpost

Algemeen
De atletiekvereniging is voortaan veilig te bereiken.
De atletiekvereniging is voortaan veilig te bereiken. (Foto's: aangeleverd)

BADHOEVEDORP - Wethouder verricht  de officiële opening van het kruispunt Oleanderlaan/Schipholweg waarmee Badhoevedorp een veilige verkeersverbinding krijgt met het nieuwe Sportpark De Veldpost. Atletiekvereniging Badhoevedorp houdt die middag voor alle belangstellenden ‘open huis’ en organiseert op de eigen atletiekbaan verschillende sportieve activiteiten.

De atletiekclub verhuisde in verband met de aanleg van de nieuwe woonwijk Quatrebas begin 2018 vanuit de Dahliastraat naar het Veldpostpark. De sportclub kreeg aan de overkant van de Schipholweg weliswaar de beschikking over een prachtige verlichte atletiekbaan, maar het nieuwe sportcomplex was vanuit Badhoevedorp lange tijd niet echt gemakkelijk bereikbaar. Er moest flink worden omgereden om er te komen. AV Badhoevedorp leidde daardoor een aantal jaren een min of meer verborgen bestaan. Daar komt nu verandering in.

Bereikbaar

Met de aanleg van de met verkeerslichten beveiligde toegangsverbinding over de Schipholweg wordt de atletiekbaan veel gemakkelijker bereikbaar voor iedereen in en buiten Badhoevedorp. Dat is voor de vereniging een mooie aanleiding om op 30 oktober, direct na de opening van het nieuwe kruispunt, de deuren open te zetten en bewoners in de regio hernieuwd kennis te laten maken met de atletiekclub.

Tekst loopt onder de foto door.


(Foto: Jan Mulder)

Het is tijdens het open huis mogelijk om gratis mee te doen aan recreatieve baanloopjes en aan een aantal technische atletiekonderdelen, zoals verspringen, balgooien of kogelstoten. 

Om 15.00 uur klinkt voor kinderen tot en met 11 jaar het startschot voor ‘een klein rondje Veldpost’, een baanloop over precies 400 meter. Om 15.30 uur mag vervolgens iedereen gratis de eigen conditie testen door mee te lopen met ‘het grote rondje Veldpost’; dat is een uitgekiende testloop op de atletiekbaan, een zogenaamde Coopertest, die precies 12 minuten duurt.

Loopconditie

AV Badhoevedorp is een laagdrempelige club waar gezelligheid, sportiviteit én veiligheid hand in hand gaan. De club verwelkomt beginnende en gevorderde sporters die onder deskundige begeleiding aan hun loopconditie willen werken.

De atletiekclub start binnenkort op dinsdag- en vrijdagmiddagen ook met technische atletiektrainingen voor de jeugd. In november start een eerste groep van kinderen van 8 tot en met 11 jaar onder leiding van een ervaren jeugdtrainster.

Meer informatie over de activiteiten van AV Badhoevedorp op de website van de club: www.avbadhoevedorp.nl.