Aanlevering hashtag

Algemeen
Je kunt allerlei leuke fietsroutes ontdekken in de omgeving.
Je kunt allerlei leuke fietsroutes ontdekken in de omgeving. Foto: Alphenlinkt

Alphen is een walhalla voor fieters

ALPHEN AAN DEN RIJN- Alphen aan den Rijn is een walhalla voor fietsers. Welke richting je ook fietst, je komt langs polders en plassen, ziet verrassende vergezichten en maakt kennis met een overvloedige flora en fauna. Onderweg tref je altijd wel een terrasje om relaxt uit te blazen. AlphenLinkt heeft een folder gemaakt met zeven verschillende fietsroutes, elk met een eigen thema. 

Limes

Zo kun je weidevogels spotten, langs molens en gemalen of langs de Hollandse Limes fietsen, het Alphense centrum en de leukste hotspots bekijken, de nieuwe natuur van het Bentwoud beleven of genieten van natuur en vermaak in het Hollandse plassengebied. De zeven routes hebben we – voorzien van fietsknooppunten – ingetekend op een plattegrond en per route lees je tips voor onderweg.

Landwinkels

Onderweg kom je vast en zeker langs landwinkels waar je heerlijke verse sapjes, kaas of andere producten koopt. Ambachtelijk gemaakt, vers van het land en vaak biologisch of ecologisch geteeld. Om je vingers één voor één bij af te likken, zo lekker. De folder kan je onder meer afhalen bij de VVV in Alphen en Boskoop. Ook op de website is de folder te zien: op www.alphenlinkt.nl/fietsroutes. Daar kun je van elke route een handig overzicht voor onderweg downloaden.

#Alphenlinkt