Filmheld in Herenhof: “My name is Bond, James Bond” Of toch niet?

Nieuws
De James Bond look-a-like met Bondgirls Elisa en Nathalie.
De James Bond look-a-like met Bondgirls Elisa en Nathalie. Foto: Rob Langerak

ALPHEN AAN DEN RIJN- Winkelcentrum De Herenhof heeft zaterdag een James Bonddag gehouden. Omdat op 8 oktober de Bondfilm ‘No time to die’ in première gaat, haalden de winkeliers een look-a-like van de Britse filmheld Daniel Craig naar Alphen aan den Rijn, compleet met twee bijbehorende mooie Bondgirls. Bovendien stonden er race-simulators waarin vooral jeugdige bezoekers zich vermaakten.

Rob Langerak

No Time to Die is de 25ste en nieuwste actiethriller over geheim agent 007 met in de hoofdrollen Daniel Craig, Rami Malek (bekend door zijn hoofdrol als Queens Freddy Mercury in Bohemian Rhapsody), Ana de Armas, Lashana Lynch, Ralph Fiennes en Jeffrey Wright. Voor hoofdrolspeler Craig is het zijn vijfde en tevens laatste film als Ian Flemings James Bond. 

Heel groots is de Bonddag niet opgezet, maar dat komt waarschijnlijk doordat bij de voorbereiding nog niets bekend is over de versoepelingen van de coronamaatregelen. Wel jammer is dat de look-a-like met zijn girls, alsook de simulators niet op het grote plein bij de verswinkels staat, maar om de hoek bij de speelgoedwinkel en de restaurants. Daardoor is de rij bij het kraampje met Vietnamese loempia’s groter dan bij de rode loper van de namaak Bond, die overigens uit Zwitserland blijkt te komen. Hij weet nog niet of hij blijft doorgaan met optredens nu Daniel Graig heeft aangegeven zijn carrière als geheim agent 007 te beëindigen. Volgens twee oudere dames zou dat wel zonde zijn. “Hij heeft wel van die ogen, waarbij je wegzwijmelt”, zeggen zij in het voorbijgaan. Een andere dame vertelt dat zij niet speciaal voor de Bonddag naar het winkelcentrum is gekomen. “Ik was even boodschappen aan het doen, toen ik hem bij de rode loper zag, maar moet toegeven dat hij er erg veel op lijkt.”

Veel mannen lijken meer oog te hebben voor de Bondgirls

Veel mannen lijken meer oog te hebben voor de Bondgirls die de look-a-like terzijde staan. Die komen gewoon uit Nederland en zijn via Danique Dance & Entertainment ingehuurd. De modellen Elise Reniers uit Hooge Zwaluwe en Nathalie Berg uit Leimuiden moeten even wennen aan hun strakke galarokken, maar de beheerder van de race-simulators helpt ze uit de brand door hun ritsen iets omhoog te halen.

Racewagens

De racewagens worden hoofdzakelijk bemand door een aantal jongens. “Moet ik je hier achterlaten en vanmiddag weer ophalen?” vraagt een moeder aan haar zoontje. Een andere jongen legt aan zijn moeder uit, dat het helemaal niet zo moeilijk is. “Niet te veel gas geven, dan kun je hem wel op de baan houden.” Daar denkt de 11-jarige Jort Joosting Bunk anders over. “Als je wilt winnen, moet je risico’s nemen. Ik heb net de snelste rondetijd gereden, maar nu ben ik een paar keer in de grindbak terecht gekomen, omdat ik net te laat begon te remmen.” Hij vertelt dat hij met gamen wel een echte race-fan is, maar de echte Formule 1 nauwelijks volgt. Zijn moeder vult aan dat hij wel naar de editie in Zandvoort heeft gekeken, maar het hem verder inderdaad weinig doet.
Plotseling is er ook een volwassen vrouw die een poging waagt. “Het is eigenlijk niks voor mij, maar ik vind het 007-embleem op die gele auto wel leuk. Ik ben gek op mooie kleuren, daar kun je heerlijk mee fantaseren.” Zij wil niet met haar naam in de krant. “Noem mij maar de Frog Queen, want anders herkent iedereen mij”, zegt zij giechelend. Op de rode loper – “Ook al zo’n mooie kleur” – trekt zij het vlinderstrikje van de namaak Bond eerst recht, voordat zij zich samen met hem laat vereeuwigen. Als ze vraagt hoe het hem lukt zoveel op Bond te lijken, antwoord de look-a-like gevat: “Ask my mother”.