Programma in Parkvilla

Algemeen
De cursus tekenen & schilderen - open atelier met model
De cursus tekenen & schilderen - open atelier met model ((Foto: Parkvilla) )

FILMS

De film Drijfzand is een psychologisch drama en speelfilmdebuut van Margot Schaap. De film ging onlangs in première tijdens het Nederlands Film Festival en ontvangt prachtige recensies. De film gaat over een beknellende relatie tussen dochter Suze en haar moeder Helena. The Man Who Sold His Skin was de openingsfilm van het Movies that Matter Festival en was genomineerd bij de Oscars voor Beste Buitenlandse Film. Een prachtig, origineel verhaal over waardigheid, liefde en de ware aard van vrijheid. De film gaat over een Syrische vluchteling als levend kunstwerk.

Secuur en indringend legt de film Slalom bloot hoe seksuele intimidatie begint. Lyz, een 15-jarige middelbare scholier is toegelaten tot een prestigieuze skischool in de Franse Alpen. De skischool is opgericht door de zeer ambitieuze Fred en zijn partner en heeft als doel jonge atleten te trainen tot de toekomstige Olympische kampioenen van Frankrijk. Vanaf 30 oktober draait een verfrissende, romantische komedie: Liefde zonder Grenzen. Een film gemist in het filmhuis? Sommige films worden nog vertoond in de online filmzaal: PICL. Hier staan ook vele andere mooie filmtitels.

CURSUS

Voor cursisten die hun vaardigheden en technieken verder willen ontwikkelen is er de cursus tekenen & schilderen - open atelier met model. Omdat er geen begeleiding is van een docent, is het van belang dat men enige ervaring hebt opgedaan in het modeltekenen of -schilderen. Op basis van die ervaring is dit de uitgelezen mogelijkheid om serieus de technieken en vaardigheden verder te ontwikkelen. Ook nu weer is het devies dat veel oefenen ook steeds meer plezier hierin geeft.

Het open atelier biedt de mogelijkheid om zowel een gekleed als naakt model te tekenen of schilderen. De cursus vindt plaat op elke maandag om 13.15 uur.

FOTOCOLLEGE

Ilvy Njiokiktjien, één van de toonaangevendste Nederlandse fotografen, komt op 14 november in Parkvilla vertellen over haar werk. Zij doet dit op uitnodiging van Fotoclub Alphoto. Ilvy werd in 2013 de eerste Fotograaf des Vaderlands. Met een foto van de begrafenis van Nelson Mandela was zij in 2014 de eerste vrouwelijke winnaar van de Zilveren Camera voor de beste persfoto. Vorig jaar won Ilvy de Zilveren Camera Storytelling met haar multimediaproject ‘Born Free - Mandela’s Generation of Hope’. Tijdens de fotolezing laat zij onder andere foto’s zien van haar reportage over Kindheksen in Congo. Daarnaast zijn er veel beelden rondom corona, maar ook een serie over co-housing in Nederland en België. Zij sluit de fotolezing af met haar project ‘Born Free’ over de Zuid-Afrikaanse jongeren. Bij dit project volgde Njiokiktjien 12 jaar lang de Zuid-Afrikaanse generatie die is geboren na afschaffing van de apartheid. llvy: “Gelijkheid bestaat op papier, maar een meerderheid van de jongeren gelooft dat blanke Zuid-Afrikanen nog steeds betere kansen hebben, aangezien de erfenis van eeuwen van ongelijkheid er nog steeds is”.

Tickets

Meer info en tickets: www.parkvilla.nl

Parkvilla is gevestigd aan de Cornelis Geellaan 2.