Natuurgidsenopleiding gaat van start

Nieuws
De IVN-afdelingen Alphen, Nieuwkoop en IJssel en Gouwe houden twee informatieavonden.
De IVN-afdelingen Alphen, Nieuwkoop en IJssel en Gouwe houden twee informatieavonden. ((Foto: Gerda Bonninga))

ALPHEN - IVN-afdelingen Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en IJssel en Gouwe houden maandag 11 en maandag 25 oktober informatieavonden voor de IVN Natuurgidsenopleiding.

“Natuurgidsen kunnen met wonderlijke en spannende verhalen mensen boeien”, aldus de IVN-afdelingen. “De bron is dan ook onuitputtelijk, want de natuur biedt oneindige inspiratie. Wil je als natuurgids met een groep de natuur intrekken, een jeugdactiviteit leiden, of alles weten over vogels? Houvast krijgen voor het opzetten van een uitdagende workshop of voor het deskundig onderhoud van speciale natuurgebiedjes? Oriënteer je dan op een informatieavond voor de IVN Natuurgidsenopleiding.”

“IVN leidt al zestig jaar natuurgidsen op. Inmiddels staat de teller boven de 16.000 natuurgidsen die overal in Nederland mensen laten zien hoe interessant en leuk de natuur is”, aldus het IVN.

“Een opleiding door vrijwilligers voor iedereen die ook actief een steentje bij wil dragen aan de natuur. Als je de opleiding afrondt, krijg je een landelijk erkend diploma.”  

Deze opleiding wordt naar landelijk model verzorgd door de IVN-afdelingen Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en IJssel en Gouwe. De start is op 10 januari 2022 en de feestelijke slotbijeenkomst/diploma-uitreiking valt op 24 juni 2023. Meer informatie staat op de websites van de afdelingen en op de landelijke IVN-site. 

Aanmelden voor een van de informatieavonden op 11 en 25 oktober in Alphen aan den Rijn? Stuur een mail naar ngo.alphen.nieuwkoop@gmail.com. De retourmail bevat dan gegevens over tijd en plaats.

Meer informatie: www.ivn.nl/afdeling/alphen-aan-den-rijn/nieuws/natuurgidsenopleiding-alphen-nieuwkoop-gaat-van-start.

"De natuur biedt oneindige inspiratie."