A night at the opera, binnenkort in Parkvilla!

Nieuws
Het team van Parkvilla leeft zich alvast in op het 'operagevoel' met rode loper, bubbels en een vleugje glamour. Vlnr Elka Schijf, Cindy van der Hoorn, Birgitta Veld en Fatima Koote.
Het team van Parkvilla leeft zich alvast in op het 'operagevoel' met rode loper, bubbels en een vleugje glamour. Vlnr Elka Schijf, Cindy van der Hoorn, Birgitta Veld en Fatima Koote. Foto: Morvenna Goudkade

ALPHEN – Van Covent Garden naar Parkvilla! Het Alphense cultuurcentrum brengt de komende maanden live opera en ballet vanuit het Royal Opera House in Covent Garden, Londen. Via een livestream op groot filmdoek in de theaterzaal beleeft het publiek ‘a night at the opera’. En daar mag best een vleugje glamour bij, vindt het team van Parkvilla. Rode loper, bubbels en dress-up! Een voorproefje.

Morvenna Goudkade

Volgende maand gaat de classy Live Cinema van start. De eerste voorstellingen zijn het magische ballet De Notenkraker en de dramatische opera Tosca. Het is een primeur bij Parkvilla. “Wij vinden het heel erg leuk om een vernieuwend aanbod te hebben”, zegt Cindy van der Hoorn, coördinator Filmhuis. “Het programma biedt drie opera’s en 3 balletten. Geweldige titels op absoluut topniveau. De opera’s zijn Tosca van Puccini en Rigoletto en La Traviata van Verdi. De balletten zijn De Notenkraker, Romeo en Julia en Het Zwanenmeer.”

Een intense beleving, alsof je zelf in de zaal in Londen zit

Volgens Van der Hoorn wordt de Live Cinema een bijzondere ervaring. “Onze zalen zijn uitgerust met de nieuwste filmapparatuur om de beleving zo intens mogelijk te maken. Alsof je zelf in de zaal in Londen zit. We volgen met de livestream helemaal het programma in het Royal Opera House. Als daar de pauze begint, ook bij ons. Als het publiek vanuit de foyer weer de zaal ingaat, ook bij ons. Helemaal real-time from London.” 

Een rode loper is heel feestelijk. Een avondje uit in stijl

Haar collega’s Birgitta Veld, Fatima Koote en Elka Schijf zijn al net zo enthousiast. Het hele gebeuren vraagt om een speciale entourage, vindt het team. “Een avondje uit in stijl. Met rode loper, bubbels en dresscode. Niets moet, maar wie het leuk vindt om zich mooi aan te kleden, graag.”

Er zijn 3 opera’s en 3 balletten

Birgitta Veld, verantwoordelijk voor pr en communicatie, heeft haar eigen rode loper alvast meegenomen. “Het is een familiestuk, ik ben hierop getrouwd. Een rode loper is echt heel feestelijk.” Fatima Koote en Elka Schijf zien het al voor zich: “Superleuk om zo bij onze entree aan te komen.” Ze proberen alvast een paar rode loper-poses uit, om in de stemming te komen. In het dagelijks leven houden ze zich bezig met educatie en financiën, maar het operagevoel blijkt zeker aanwezig. Zonnebrillen op, glaasje erbij, yes!

Veld denkt ook na over sfeerverlichting, vertelt ze. “Ik heb een beeld voor ogen met heel veel led-kaarsen. Als je dan bij ons pand arriveert, is dat een sprookjesachtig gezicht.”

De opera’s en balletten zijn avondvullende programma’s. Wie liever een matinee bezoekt, kan ook terecht. Cindy van der Hoorn legt uit dat na elke livestream voorstelling er ook steeds een ‘encore’ volgt: “Dat is een herhaling van de opname. Dat doen we meestal als matinee. Een middagvoorstelling met ballet is ook heel geschikt voor kinderen.”

Kaarten

Voor de Live Cinema voorstellingen zijn inmiddels tickets te koop. De reeks begint op zondag 9 december met De Notenkraker en eindigt 19 mei volgend jaar met Het Zwanenmeer. 

Het is een mooie bekroning van de Filmhuisactiviteiten, want er is een jubileum, onthult Van der Hoorn. “Op 27 november vieren wij het 40-jarig bestaan van ons Filmhuis. We doen dat natuurlijk in stijl, met een filmmarathon en een feestelijke borrel.”