Het #Blijfthuis anti-verveling hulpboek

Algemeen
Afbeelding
(Foto: )

De coronacrisis betekent vooral accepteren. Aan de andere kant is het een trigger voor ieders creativiteit. ZZP-ers Eske Beumkes en Anke Steffers gebruikten hun creativiteit en bedachten en ontwikkelden een boekje vol puzzels, breinbrekers en doe-dingen.

Alphen aan den RIjn - Tekstschrijver Steffers zag door corona bijna al haar werk wegvallen. Vormgever Beumkes kreeg te maken met afzeggingen van opdrachten. Maar zij gingen niet bij de pakken neerzitten. Nee, toen Rutte bekendmaakte dat Nederland wekenlang in een intelligente lockdown ging, namen de twee ZZP-ers contact met elkaar op. “Wat gaan we doen om onszelf aan het werk te houden en hoe kunnen we anderen helpen om deze periode door te komen?”

Het plan voor een doe-boek om iedereen, ook henzelf, van de verveling af te helpen, was snel in kannen en kruiken. Het resultaat; 24 pagina’s vol ideeën. Van moorddadige breinkrakers tot rekenbrekers en van letterzetters tot puzzels en een in huis-dingenbingo.

Het #Blijfthuis anti-verveling hulpboek is een pdf-boekje. Om het laagdrempelig te houden en voor iedereen haalbaar om aan te schaffen, kost het slechts €4,99. Inmiddels is het boekje ook als gedrukt exemplaar te bestellen.

De reacties zijn positief. Zo positief dat een bedrijf het boekje zelfs besloot aan te schaffen voor al haar medewerkers. Gewoon voor wat me-time. De twee ambitieuze dames zijn inmiddels gestart met een tweede doe-boek. Speciaal voor senioren bij wie het deze weken extra stil is.

Meer informatie is te krijgen bij: Eske Beumkes | Studio Schreeuwwitje via eske@studio-schreeuwwitje en 06-39218138 of Anke Steffers | Textburo Steffers via anke@textburosteffers.nl en 06-12763417.