Paddenstoelenexcursie in Gouwebos

Algemeen
IVN Alphen aan den Rijn houdt op 23 oktober een paddenstoelenexcursie in het Gouwebos bij Boskoop.
IVN Alphen aan den Rijn houdt op 23 oktober een paddenstoelenexcursie in het Gouwebos bij Boskoop. (Foto: Elvira Wiersema)

BOSKOOP - IVN Alphen aan den Rijn houdt zaterdag 23 oktober een paddenstoelenexcursie in het Gouwebos bij Boskoop. “Boeiend voor alle leeftijden, want ook geïnteresseerde kinderen beleven veel plezier aan een paddenstoelenwandeling. Zij zijn dan ook van harte welkom.”

Was het weer gunstig voor paddenstoelen? Is het bos net zo rijk aan paddenstoelen als voorgaande jaren? Toen werden er 50 verschillende soorten gevonden. Worden nu dezelfde soorten gezien of zijn er nieuwe verrassingen? Het Gouwebos bevat ook veel microsoorten, neem daarom een spiegeltje en/of een vergrootglas mee. Voor (natuur)fotografen is deze wandeling warm aanbevolen.

De start is om 10.00 uur bij Kinderboerderij Contactweide aan de Snijdelwijklaan 6 in Boskoop. “Dit punt is goed bereikbaar per trein, uitstapplaats station Boskoop-Snijdelwijk. De terugkomsttijd is ongeveer 12.00 uur. De activiteit staat voor iedereen open en is gratis. Vooraf aanmelden is verplicht.”

Bij overtekening wordt de excursie ‘s middags om 14.00 uur herhaald, met de eindtijd rond 16.00 uur. De overige gegevens zijn hetzelfde als bij de ochtendexcursie.

Info en aanmelden: bij Hans van Dam, janny@countrygazette.nl, 0172-214775 (rond 09.00 of 13.00 uur).

Informatie: ivn.nl/alphenaandenrijn, facebook.com/ivn.alphenaandenrijn, instagram.com/ivn.alphenaandenrijn/?=nl.

Afbeelding
Afbeelding