Burgemeester onthult nieuw logo

Nieuws
Burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthult het nieuwe logo van het zwembad.
Burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthult het nieuwe logo van het zwembad. ((Foto: gemeente Nieuwkoop))

NIEUWKOOP - In zwembad De Wel in Nieuwkoop was het afgelopen donderdag feest. Burgemeester Robbert-Jan van Duijn onthulde het nieuwe logo van het zwembad. Hij kon de hulp van de kinderen van de zwemlesgroep van juf Priscilla daarbij goed gebruiken.

“Het nieuwe logo staat symbool voor de kerntaken van het zwembad en heeft een frisse uitstraling”, stelt het zwembad. “De kerntaak van De Wel is: het bieden van zwemveiligheid. Dit betekent zwemlessen voor alle inwoners van de gemeente Nieuwkoop. Veelal voor kinderen, maar ook volwassenen kunnen in De Wel terecht voor zwemles. Met het behalen van het C-diploma is iedereen zwemveilig, ook in de plassen. In zo’n waterrijke gemeente als Nieuwkoop is dit extra belangrijk.”

“Zwemmen en activiteiten in het water zijn voor veel mensen een mooi alternatief om meer te bewegen. Ook op sportgebied biedt De Wel verschillende mogelijkheden zoals Aquajoggen, Borstcrawl Techniek en High Intensity Interval Training.
Burgemeester Robbert-Jan van Duijn vond het een eer om samen met de kinderen het logo te onthullen. “Ik ben blij dat de zwemlessen weer doorgaan. Door alle coronamaatregelen lagen de zwemlessen een flinke tijd stil. Dat was voor niemand leuk. Leuk om zo’n zwemles mee te maken, dat is voor mijzelf al weer heel wat jaartjes geleden!”

Wethouder Gerben van Duin kon niet aanwezig zijn bij de onthulling. Wel geeft hij aan trots te zijn op het nieuwe logo van het zwembad. “Het belang van zwemles voor kinderen is enorm. Wat is het fijn dat deze kinderen daarvoor in hun eigen gemeente terecht kunnen.” Het nieuwe logo is ontworpen door Studio Trebor uit Zevenhoven. Meer informatie: www.dewel.nl.